Maakuntauudistus johtaa demokratiavajeeseen

Maakuntauudistus vaikuttaa suoraan pienemmillä paikkakunnilla asuvien suomalaisten mahdollisuuteen osallistua päätöksentekoon.

Kuntiin verrattuna päätöksentekijöiden suhteellinen määrä vähenee maakunnissa, minkä seurauksena esimerkiksi Uudenmaan maakunnan harvaan asuttujen alueiden asukkailla on häviävän pienet mahdollisuudet vaikuttaa heitä koskeviin päätöksiin.

– Tällainen demokraattisten oikeuksien heikentäminen ei ole hyväksyttävää, sanoo tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja, RKP:n kansanedustaja Thomas Blomqvist.

– Jotta perusoikeudet toteutuisivat, on voitava luottaa siihen, että kaikkien suomalaisten demokraattiset oikeudet ovat samanarvoisia ja toteutuvat käytännössä. Hallituksen esitys maakuntauudistukseksi ei täytä näitä kriteerejä.

Blomqvist avasi tänään yhdessä pääministeri Juha Sipilän kanssa oikeusministeriön ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan juhlaseminaarin demokratiasta. Avauspuheessaan Blomqvist otti esiin demokratian kehityksen ja tulevaisuuden. Seminaari päättää Suomi 100 -juhlavuoden demokratiaviikot maaliskuun lopussa.

Torvalds: Brexitbeskedet är bara startskottet

Premiärminister Theresa May lämnade idag in beskedet att förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU kan börja.

Lue edellinen artikkeli

Rakennetaan terveesti, ei halvalla!

Sekä Yle että Helsingin Sanomat ovat viime päivien aikana uutisoineet mittavista kosteusvaurioista ja asuntoihin vuotavasta vedestä Jätkäsaaressa sijaitsevassa Pitsitalossa.

Lue seuraava artikkeli