Malin Brännkärr kutsutaan oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin valtiosihteeriksi

Anna-Maja Henriksson kutsuu valtiotieteiden ja oikeustieteiden maisteri Malin Brännkärrin valtiosihteeriksi oikeusministeriöön. Valtioneuvosto nimittää valtiosihteerin.

– Malin Brännkärrillä on vankka kokemus, joka on hyödyksi Suomen toimiessa EU:n puheenjohtajamaana ja kun oikeusministerinä työskentelen neuvoston kokousten ja muiden puheenjohtajamaan tehtävien parissa. Hän hallitsee erityisavustajan vuosien kokemuksella oikeusministeriön hallintoalueen hyvin, ja hän pystyy hyvin tukemaan minua työssäni, Anna-Maja Henriksson perustelee valtiosihteerin valintaansa.

Brännkärr toimii tällä hetkellä Kruunupyyn kunnanjohtajana, josta hän on anonut virkavapaata. Hän on aikaisemmin muun muassa toiminut ministeriryhmän ja oikeusministerin erityisavustajana. Brännkärr on 37-vuotias ja kotoisin Pedersörestä.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittisessa ohjauksessa ja asioiden valmistelussa. Hän avustaa ja edustaa ministeriä tämän ohjeiden mukaisesti poliittisten linjausten muodostamisessa, yhdessä kansliapäällikön kanssa ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU- ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.

Otto Andersson ja Silja Borgarsdóttir Sandelin erityisavustajiksi

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän poliittinen neuvonantaja Otto Andersson on kutsuttu RKP:n ministeriryhmän ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajaksi.

Lue edellinen artikkeli

Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti valiokuntapaikoista

Ruotsalainen eduskuntaryhmä nimitti torstaina jäseniään eduskunnan eri valiokuntiin. Eduskuntaryhmän koko oikeuttaa edustukseen eduskunnan kaikissa valiokunnissa, paitsi tarkastusvaliokunnassa. Koska ryhmän kaksi ministeriä eivät osallistu valiokunta työhön, paikat jakaantuvat muiden kahdeksan edustajien kesken.

Lue seuraava artikkeli