Otto Andersson ja Silja Borgarsdóttir Sandelin erityisavustajiksi

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän poliittinen neuvonantaja Otto Andersson on kutsuttu RKP:n ministeriryhmän ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajaksi.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän poliittinen asiantuntija Silja Borgarsdóttir Sandelin on kutsuttu Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin Thomas Blomqvistin erityisavustajaksi.

Anderssonilla ja Borgarsdóttir Sandelinilla on RKP:n oppositioaikana ollut keskeiset roolit sekä Ruotsalaisen eduskuntaryhmän että RKP:n oppositiopolitiikan koordinoinnissa ja valmistelussa.

Otto Andersson on aikaisemmin toiminut oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajana Kataisen sekä Stubbin hallituksissa vuosina 2014-2015 sekä Ruotsalaisen eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerinä. Andersson on Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Valtiotieteiden maisteri Silja Borgarsdóttir Sandelin on aikaisemmin toiminut puolustusministeri Carl Haglundin erityisavustajana keväällä 2015. Borgarsdóttir Sandelin on kaupunginvaltuutettu Helsingissä.

Henriksson jatkaa RKP:n johdossa


Kansanedustaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson valittiin yksimielisesti uudelleen RKP:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Vaasassa. Hän on johtanut puoluetta vuodesta 2016. Sandra Bergqvist, Silja Borgarsdóttir Sandelin ja Henrik Wickström valittiin varapuheenjohtajiksi.

Lue edellinen artikkeli

Malin Brännkärr kutsutaan oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin valtiosihteeriksi


Anna-Maja Henriksson kutsuu valtiotieteiden ja oikeustieteiden maisteri Malin Brännkärrin valtiosihteeriksi oikeusministeriöön. Valtioneuvosto nimittää valtiosihteerin.

Lue seuraava artikkeli