Markus Blomquist ja Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi

Turkulainen Markus Blomquist ja Kemiönsaarelta kotoisin oleva Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi. Piirikokouksessa 22. huhtikuuta valitaan puheenjohtajisto, joka koostuu piirin puheenjohtajasta ja kahdesta varapuheenjohtajasta. Aikaisemmin Paraisilta kotoisin oleva Tomas Björkroth on ilmoittanut asettuvansa ehdolle piirin puheenjohtajaksi.

– Politiikkamme on koko maakunnan eduksi ja jokaisen panostus on kullanarvoinen. Yhdessä olemme vahvoja, sanoo Markus Blomquist.

Blomquist on kauan ollut Turun RKP:n aktiivinen jäsen ja ollut ehdokkaana eduskuntavaaleissa 2023. Roger Hakalax on Kemiönsaaren kunnanhallituksen jäsen ja on toiminut piirin varapuheenjohtajana kaudella 2022–2023.

– Piiri tekee tärkeää työtä maakunnan ja kuntien paikallisjärjestöjen parhaaksi. Tämä käsittää sekä edunvalvontaa ja vaalityötä. Olen kiinnostunut jatkamaan varapuheenjohtajana ja myötävaikuttamaan näkyvän ja aktiivisen RKP:n politiikan puolesta, sanoo Roger Hakalax.

Simon Granroth ei asetu uudelleen ehdolle Helsingin RKP:n puheenjohtajaksi.

Simon Granroth ei asetu uudelleen ehdolle Helsingin RKP:n puheenjohtajaksi. Granroth valittiin puheenjohtajaksi vuoden 2021 kunnallisvaalien jälkeen ja hän johti piiriä vuoden 2023 eduskuntavaaleihin asti.

Lue edellinen artikkeli

Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi uuden pääsihteerin

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on valinnut uudeksi pääsihteeriksi varatuomari Hanna Sepän. Seppä on hoitanut tehtävää marraskuusta 2021 lähtien.

Lue seuraava artikkeli