Simon Granroth ei asetu uudelleen ehdolle Helsingin RKP:n puheenjohtajaksi.

Simon Granroth ei asetu uudelleen ehdolle Helsingin RKP:n puheenjohtajaksi. Granroth valittiin puheenjohtajaksi vuoden 2021 kunnallisvaalien jälkeen ja hän johti piiriä vuoden 2023 eduskuntavaaleihin asti.

– RKP on siinä mielessä ainutlaatuisessa asemassa, että markkinaliberalismi, sivistyksen arvostus sekä vastuu toisistamme ja ympäristöstä ruumiillistuvat meissä tavalla, jossa mikään muu puolue ei oikein onnistu. Erityisen selvästi tämä näkyy Helsingin RKP:ssä, Granroth sanoo. 

Viime vuosina aktiivisuus piirissä on selvästi lisääntynyt, ja Granroth tuntee voivansa luottavaisin mielin luovuttaa vastuun seuraavalle puheenjohtajalle samalla, kun hän itse siirtyy uusien haasteiden pariin. Granroth, joka muuttaa Osloon työskentelemään pohjoismaisen yhteistyön, tutkimuksen ja pohjoismaisen tutkimusinfrastruktuurin parissa, ei kuitenkaan aio jättää suomalaista politiikkaa täysin. 

– On ollut hienoa johtaa Helsingin RKP:tä tämän ajan, ja järjestö on kasvanut entistä vahvemmaksi ja tavoitteellisemmaksi, eikä vähiten niiden poikkeuksellisen pätevien ja ihanien ihmisten ansiosta, joiden kanssa olen saanut työskennellä: piirihallituksessa, kaupunginvaltuustossa, paikallisosastoissa, varapuheenjohtajieni kanssa ja kansliahenkilökunnan kanssa. Jokainen organisaatio elää kuitenkin jatkuvasta uudisajattelusta, ja haluan antaa sille tilaa, Granroth sanoo.

– Minulle on tärkeää, että seuraava puheenjohtaja saa parhaan mahdollisen alun ja että hänellä on aktiivinen piirihallitus, jonka kanssa työskennellä, joten aion olla käytettävissä neuvonantajana ja mentorina, Granroth sanoo.

Helsingin RKP valitsee uuden puheenjohtajan ja piirihallituksen piirikokouksessa 23.5.2023.

RKP vastasi hallitustunnustelija Orpon kysymyksiin

Suomen ruotsalainen kansanpuolue julkaisi tänään vastauksensa hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin. Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti vastauksista tänään tiistaina 18. huhtikuuta.

Lue edellinen artikkeli

Markus Blomquist ja Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi

Turkulainen Markus Blomquist ja Kemiönsaarelta kotoisin oleva Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi. Piirikokouksessa 22. huhtikuuta valitaan puheenjohtajisto, joka koostuu piirin puheenjohtajasta ja kahdesta varapuheenjohtajasta. Aikaisemmin Paraisilta kotoisin oleva Tomas Björkroth on ilmoittanut asettuvansa ehdolle piirin puheenjohtajaksi.

Lue seuraava artikkeli