Martin Norrgård RKP:n ehdokkaaksi EU-vaaleissa

Martin Norrgård asettuu ehdolle EU-vaaleissa. Norrgård toimii RKP:n Pohjanmaan piirin puheenjohtajana. Hän myös RKP:n ryhmänjohtaja Vaasan kaupunginvaltuustossa.

– Uskon liberaaliin Eurooppaan, jossa kunnioitetaan sananvapautta, demokraattisia oikeuksia ja jossa vapaakauppaa toimii. EU tulisi jatkossakin olla rauhanomaisen Euroopan takaaja sekä toimia vastapainona Euroopassa voimistuville nationalistisille virtauksille, Norrgård sanoo.

– Tarvitsemme vahvaa EU:ta koska uhkakuvat lähialueillamme ovat muuttuneet, vakiintuneita totuuksia kyseenalaistetaan ja pitkäjänteistä suunnitelmallisuutta puuttuu kansallisella tasolla. Meidän täytyy vahvistaa eurooppalaista yhteistyötä puolustus- ja turvallisuuspolitiikan saralla. Tarvitaan yhtenäinen eurooppalainen linjaus siitä miten ehkäistään ilmastonmuutosta. Meidän pitää työskennellä yhteiskunnan puolesta, jossa ei kyseenalaisteta demokraattisia oikeuksia, Norrgård sanoo.

Martin Norrgård on syntynyt ja kasvanut Paraisilla ja valmistunut valtiotieteen maisteriksi Åbo Akademi:lta. Norrgård työskentelee tällä hetkellä työasiantuntijana Pohjanmaan työ- ja elinkeinopalvelussa.

– EU rahoittaa tänä päivänä projekteja jotka vaikuttavat suoraan yksittäisen kansalaisen arkeen positiivisella tavalla. Haluan tuoda suomalaiset lähemmäksi Eurooppaa ja parantaa rannikkoseutujen vientiteollisuuden edellytyksiä. Saaristomme on minulle tärkeä ja tulen tekemään töitä sen eteen, että EU enenevässä määrin huolehtii Itämerestä, Norrgård sanoo.

Rehn-Kivi: Vaasa saa vielä kolmannen mahdollisuuden

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven aloitteesta ottanut uudelleen käsittelyyn kansalaisaloitteen, joka vaatii laajaa päivystystä Vaasan keskussairaalaan.

Lue edellinen artikkeli

RKP yritti mutta valiokunnan enemmistö petti

RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna Maja Henriksson on pettynyt. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistö ei antanut vihreää valoa Vaasan keskussairaalan täyspäivystykselle.

Lue seuraava artikkeli