Me olemme perustuslakifundamentalisteja

RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet on huolissaan hallituksen asenteesta perustuslakia kohtaan lainvalmistelun yhteydessä.

Biaudet pitää myös erittäin huolestuttavana sitä, miten yleinen asenneilmapiiri perustuslakia kohtaan on muuttunut.

– Jos se, että katsoo perusoikeuksien kuuluvan kaikille ja ihmisarvon olevan jakamaton tekee ihmisestä perustuslakifundamentalistin, niin kyllä; me RKP:ssä olemme perustuslakifundamentalisteja, ja ylpeitä siitä, Biaudet sanoi tänään eduskunnassa.

– Vaikka olemmekin liberaalipuolue, olemme perustuslain suhteen konservatiiveja. Itse nimikin sen jo sanoo, perustuslaki on yhteiskuntamme perusta ja siihen sisältyy yhteiskuntamme perusarvot. Jos lainvalmistelu Suomessa ei lähde perustuslaista, niin mistä sitten?

Ruotsalainen eduskuntaryhmä esittää, että lainvalmistelussa siirryttäisiin takaisin komiteatyöhön, jossa kuullaan laajasti eri asiantuntijoita ja viiteryhmiä. Ryhmä myöntää komiteatyöskentelyn voivan olla hidasta ja kankeaa, mutta pitää perusteellisuutta lainvalmistelun kohdalla hyvänä ja turvallisena asiana.

– Hyvän lainvalmistelun lähtökohta on myös se, että eduskunta ja kansalaiset voivat luottaa hallitusten esitysten sisältöön. Biaudet piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron, kun eduskunta keskusteli tänään pääministerin ilmoituksesta koskien lainsäädännön valmistelua.

RKP haluaa uuden elimen kaupungin kiinteistöhuoltoa varten

Porvoon RKP haluaa uudistaa kaupungin kiinteistöhuollon poliittista ohjausta. Valtuustoryhmä on jättänyt asiasta valtuustoaloitteen

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Soten säästöt ovat kääntymässä kuluiksi

Hallitus väittää, että sote-uudistus hillitsee kustannusten kasvua kolmella miljardilla eurolla vuoteen 2029 mennessä. Mistä säästöt tulevat? Ainakin toistaiseksi esitetyt laskelmat povaavat ennemmin kustannusten nousua kuin laskua.

Lue seuraava artikkeli