RKP haluaa uuden elimen kaupungin kiinteistöhuoltoa varten

Porvoon RKP haluaa uudistaa kaupungin kiinteistöhuollon poliittista ohjausta. Valtuustoryhmä on jättänyt asiasta valtuustoaloitteen

– Olemme kuluneen valtuustokauden aikana säännöllisesti saaneet raportteja kaupungin koulujen ja päiväkotien huonosta ja vahingollisesta sisäilmasta. Yllättävintä on ollut, että ongelmat koskevat kaikkia vanhoista peruskorjattuihin rakennuksiin tai jopa kokonaan uusia kiinteistöjä, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Pehr Sveholm.

RKP:n valtuustoryhmä katsoo, että vastuunjako viranhaltijatasolla tulee selkeyttää mutta samalla tulee myös vahvistaa luottamushenkilöiden vaikutusmahdollisuuksia.

– Tällä hetkellä kiinteistöhuolto kuuluu kaupungin konsernihallinnon alle. Ongelmana on, että meillä ei ole luontevaa elintä pienten eikä suurempienkaan kiinteistöasioiden käsittelyä varten. Aikoinaan maalaiskunnan tekninen lautakunta kävi säännöllisesti kunnan eri kiinteistöissä. Silloin asiat pysyivät hallinnassa.

RKP:n valtuustoryhmä esittää, että kaupunki heti uuden valtuustokauden alussa muuttaa hallintosääntöä siten että, vastuu kiinteistömassan kehittämisestä ja valvonnasta siirretään kuulumaan jonkin lautakunnan alaisuuteen.

– Emme ole lyöneet mitään tiettyä mallia lukkoon, mutta olemme valmiit asettamaan vastuun asiasta joko kaupunkikehityslautakunnalle tai rakennus- ja ympäristölautakunnalle. On myös mahdollista perustaa näiden lautakuntien alle uusi jaosto tai vaikkapa uusi kaupunginhallituksen jaosto tätä tarkoitusta varten, sanoo ryhmän puheenjohtaja Sveholm.

Lisätietoja: Pehr SveholmRKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja0400-717 927

Saamelaiskäräjien jäsen ehdolle kunnallisvaaleihin

Saamelaiskäräjien hallituksen jäsen ja Metsähallituksen saamenkielinen tiedottaja Pentti Pieski asettuu ehdolle kunnallisvaaleissa Helsingin RKP:n listoilla.

Lue edellinen artikkeli

Me olemme perustuslakifundamentalisteja

RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet on huolissaan hallituksen asenteesta perustuslakia kohtaan lainvalmistelun yhteydessä.

Lue seuraava artikkeli