Meidän arvomme ovat nyt pelissä

Eduskunta keskustelee tänään turvapaikkakysymyksistä Perussuomalaisten aloitteen johdosta. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän edustaja Suuressa valiokunnassa, Eva Biaudet, on jättänyt useita eriäviä mielipiteitä hallituksen turvapaikkapolitiikkaan.

– Nyt on väärä aika heikentää turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa. Hätää kärsivien, mukaan lukien kidutuksen, väkivallan ja ihmiskaupan uhrien, tunnistamisen on toimittava, ja näiden ihmisten on saatava apua. Tilanteessa, jossa moni turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelevä on uusi työssään, uhrien tunnistaminen vaikeutuu entisestään. Ketään hätää kärsivää ihmistä, kaikkein vähiten lapsia, ei saa lähettää takaisin toiseen maahan. Pelissä ovat nyt meidän arvomme ja näiden ihmisten elämä, sanoo Biaudet.

Syksyllä julkaistussa varjobudjetissaan Ruotsalainen eduskuntaryhmä esitti merkittävää asteittaista pakolaiskiintiön korotusta. Juuri nyt Suomi vastaanottaa monia turvapaikanhakijoita, minkä takia hieman alempi pakolaiskiintiö juuri nyt on perusteltu. Hätää kärsivien ihmisten auttamiseksi pitkällä aikavälillä eduskuntaryhmä esittää pakolaiskiintiön korottamista 750:stä 2500:aan pakolaiseen vuodessa.

– Euroopan on välittömästi tehtävä sitovia päätöksiä pakolaisvastuun jakamisesta ja Kreikan vankileirien lakkauttamisesta, sekä annettava lapsille, naisille ja miehille apua sairauksia ja nälkää vastaan. Hallituksen on käärittävä hihat ja ryhdyttävä töihin. Tänne saapuneiden pakolaisten on saatava uusia väyliä työelämään ja yhteiskuntaan, heidän perheidensä on saatava yhdistyä ja heidän oikeusturvansa turvapaikkaprosessissa on turvattava.

Minitöillä vauhtia työllisyyteen

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ehdottaa Suomeen minityömallia työllistymisen tueksi.

Lue edellinen artikkeli

Kalastusvakuutusjärjestelmän leikkaukset uhkaavat ammattikalastuksen tulevaisuutta

Hallituksen suunnitelmat leikata voimakkaasti kalastusvakuutusjärjestelmästä ovat uhka suomalaisen ammattikalastuksen tulevaisuudelle.

Lue seuraava artikkeli