Metsän etunoja -tunnustuspalkinto Nils Torvaldsille

Metsän etunoja -palkinto myönnettiin Torvaldsille hänen työstään Suomen metsien, metsäosaamisen ja metsien käytön puolesta.

Metsät ja niihin liittyvät ratkaisut ovat Suomelle tärkeitä. Kuluneen syksyn aikana metsäasiat ovat olleet vahvasti esillä myös Euroopan unionissa. Europarlamentaarikko Nils Torvalds on jo vuosia sinnikkäästi tehnyt työtä Suomen metsien, metsäosaamisen ja metsien käytön puolesta.

Torvaldsin asiantuntemus oli ratkaisevassa asemassa ja toi eräänlaisen erävoiton, kun Euroopan parlamentti äänesti metsien käytön kestävyyttä koskevasta LULUCF-esityksestä. Maankäyttöä, sen muutosta ja metsätaloutta säätelevä esitys uhkasi muuttaa Suomen metsät hiilinielusta päästölähteeksi. Tällä olisi huolestuttavat seuraukset maamme metsäalalle ja siten koko Suomen taloudelle, totesi palkintoraati perusteluissaan.

– Hiilinielukysymykseen sekä biomassan kestävyyskriteereihin paneutunut Torvalds on keskustellut Brysselissä väsymättömästi kollegoidensa ja muiden toimijoiden kanssa. Hän on lisännyt arvokasta tietämystä metsien ehkäisevästä roolista ilmastonmuutoksessa ja suomalaisen metsänhoidon vaikutuksesta hiilinielujen kasvattamiseen, sanoi Metsämessujen johtoryhmän puheenjohtaja Kristiina Vuopala Metsähallituksesta.

Metsän etunoja -palkinnolla palkitaan vuosittain metsäalan vaikuttaja, joka on toiminnallaan luonut uskoa metsäalan tulevaisuuden menestymiseen. 5 000 euron suuruisen Metsän etunoja -palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja saajan päättää Metsämessujen johtoryhmä. Palkinto jaettiin nyt yhdeksännen kerran Metsämessujen yhteydessä.

Metsämessujen johtoryhmään kuuluvat Kristiina Vuopala (Metsähallitus), Annamari Heikkinen (Suomen Metsäyhdistys ry), Lea Jylhä MTK, Tiina Eklund (Luva – Luonnonvarat ry), Anne Pirilä (Metsäteollisuus ry) ja Anders Portin (Suomen Metsäyhdistys ry).

Hallitus heikentää oikeusturvaa

Hallituksen käräjäoikeusuudistuksella voi olla vakavia seurauksia Suomen ruotsinkielisille alueille. Hallituksen puolelta puuttuu ymmärrys, kun toimivia käräjäoikeuksia ajetaan alas.

Lue edellinen artikkeli

Borgarsdóttir Sandelin: Utveckla Östersundom!

Orsaken till att Helsingfors tvångsannekterade delar av Sibbo var behovet av byggnadsmark. Tio år senare har inget hänt.

Lue seuraava artikkeli