Mia Heijnsbroek-Wirén asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin

Mia Heijnsbroek-Wirén, 49, Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja RKP Uudenmaan piirin puheenjohtaja asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin

– Piirin puheenjohtajana kannan vastuuni ja näen mahdollisuuteni olla varmistamassa meille neljä paikkaa seuraavaan eduskuntaan. Kuuden vuoden kokemus maakuntahallituksessa ja maakunnan yhtestyöryhmässä velvoittaa tekemään työtä koko Uudenmaan kehityksen eteen.

– Yrittäjämyönteisyys-, työllisyys- ja energiapolitiikka ovat edelleen kärkiä. Hyvinvointiyhteiskunnan palvelut turvataan vain kovalla työllä.

– Energiapolitiikka jossa pyritään hiilineutraalisuuteen sisältää ydinvoimatuotannon jatkuvuuden Suomessa. Minulle Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtajana on selvää, että edistäisin Hästholmenin tuotannon jatkuvuutta ja kehitystä.

Heijnsbroek-Wirén on työskennellyt 10 vuotta toisen asteen ammattiopetuksessa, ja on tällä hetkellä projektityöntekijänä puolipäivätyössä Loviisan Ohjaamossa.

– Nuorten huolet ovat minulle sydämenasia. Tahdon olla kannustava mutta myös omaa vastuuta vaativa aikuinen nuorille. Ennaltaehkäisevään työhön tulee panostaa enemmän. Kun ollaan korjaavan työn parissa, on jo mieli nuorella rikki.

– Mielenterveyspalveluihin on saatava lisäresursseja, mikään sote-uudistus ei korjaa näitä avoimia haavoja.

– Itä-Uudellamaalla on kovan työn jälkeen saatu päätökset toisen asteen ammatillisen opetuksen järjestämisestä tehtyä. Koulutuksesta säästäminen on hänen mielestä ollut edellisiltä hallituksilta iso virhe.

– Nyt on keskityttävä nuorten koulutusmahdollisuuksien kehittämiseen ja hyvään dialogiin yrityselämän kanssa. Koulutuksen ja työmahdollisuuksien on kohdattava.

Autojen hiilidioksidipäästöjen vähennyksistä sopu – jäsenvaltioiden haluttomuus noudattaa kansainvälisiä ilmastolupauksia esteenä todelliselle menestykselle

Alustava sopimus uusien paketti- ja henkilöautojen päästövähennystavoitteista saavutettiin eilen illalla Brysselissä.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Suomen korkea sähkövero ei houkuttele datakeskuksia

Korkeasta sähköverosta on muodostunut este datakeskusten perustamiselle Suomeen.

Lue seuraava artikkeli