Ministeri Bergqvist kutsuttiin Euroopan neuvostoon Strasbourgiin – ”Meidän on jatkettava ihmisoikeuksien edistämistä urheilussa”

Urheilu-, liikunta- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist vieraili Euroopan neuvostossa Strasbourgissa 30.–31. toukokuuta. Hänet oli kutsuttu esittelemään Suomen työtä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämiseksi urheilussa. Bergqvist osallistui Euroopan neuvoston urheilun laajennetun osittaissopimuksen (EPAS) hallintoneuvosto kokoukseen ja keskusteli aiheesta myös Euroopan neuvoston apulaispääsihteeri Bjørn Bergen kanssa. Perjantaiaamuna Suomen lähetystö järjesteti aamiaistilaisuuden, jossa Ihmisoikeusliitto esitteli kampanjansa ”Älä riko urheilua!” lähes 50 vieraalle.

– Tasa-arvokysymykset urheilussa ovat minulle prioriteetti, ja ihmisoikeuksien edistäminen on keskeinen osa tätä työtä. Olen ylpeä voidessani näyttää, että Suomessa olemme tehneet pitkään ja kunnianhimoisesti töitä näiden asioiden parissa. Mutta ihmisoikeuksien edistämistä urheilussa on jatkettava määrätietoisesti, sanoo Bergqvist.

Ministeri Bergqvist vieraili myös Euroopan neuvoston nuorisokeskuksessa ja keskusteli virkamiesten ja diplomaattien kanssa Suomen työstä nuorisosektorilla.

Kuva: ”Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila, asiantuntija Samuel Bashmakov ja ministeri Bergqvist puhuivat ihmisoikeuksien toteutumisesta urheilussa Suomen pysyvässä edustustossa järjestetyssä tilaisuudessa.”

Möller: Äänioikeusikärajaa alennettava 16 vuoteen myös EU-vaaleissa

Ennen vaaleja pohditaan, mikä on nuorten rooli politiikassa, millainen vaikutusvalta heillä on ja miten he voivat osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, vaikka konkreettiset toimenpiteet usein puuttuvat. RKP:n eurovaaliehdokas Ingrid Möller uskoo, että nuorten osallistumisella on ratkaiseva rooli demokratiassa.

Lue edellinen artikkeli

Ollikainen: Luonnon monimuotoisuus on tärkeä huoltovarmuudelle!

Eduskunta on tänään keskustellut hallituksen luonto- ja ilmastopolitiikkaa koskevasta välikysymyksestä. Aihe on ajankohtainen, koska tänään vietetään maailman ympäristöpäivää. Kansanedustaja Mikko Ollikainen piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron. Hän korosti, että ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ovat haasteita, jotka meidän pitää ottaa vakavasti. Ollikainen muistuttaa puheenvuorossaan, että näiden haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan laaja paletti eri ratkaisuja.

Lue seuraava artikkeli