Ministeri Bergqvist Ruotsin ja Suomen hallitusten välisestä kokouksesta: Tehostettu tiedonvaihto hyödyttää molempia maita

Suomen ja Ruotsin hallitukset kokoontuivat yhteiskokoukseen Tukholmaan maanantaina 16. syyskuuta. Edellinen yhteiskokous järjestettiin vuonna 2009. Liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist toivoo, että seuraavaan yhteiskokoukseen ei jää yhtä pitkää taukoa.

– Ruotsi on Suomen lähin yhteistyökumppani, ja tiedonvaihdon tiivistämisestä on paljon hyötyä. Maiden välinen yhteistyö on historiallisesti ollut läheinen, ja läheistä yhteistyötä on syytä jatkossakin vaalia, Bergqvist sanoo.

Hallitusten yhteiskokouksessa keskusteltiin muun muassa lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Ruotsissa on kiinnitetty paljon huomiota nuorten ruutuaikaan ja sen vaikutuksiin lasten ja nuorten hyvinvointiin. 

– Digilaitteiden lisääntynyt käyttö on asettanut haasteita niin keskittymiskyvylle, kielen kehitykselle kuin lasten ja nuorten fyysiselle aktiivisuudelle. Tähän keskusteluun meidän on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota ja tässä yhteydessä voimme myös hyödyntää Ruotsin tietoaineistoa, Bergqvist sanoo. 

Yhteiskokouksen ohjelmaan kuului myös kahdenvälisiä vierailuja. Ministeri Bergqvist vieraili yhdessä ministeri Juuson ja ruotsalaisten kollegoidensa kanssa ministeri Forssmedin ja ministeri Ankarberg Johanssonin kanssa perhekeskuksessa Rinkebyssä. Perhekeskukseen kokoontuu laajasti eri toimijoita ja siinä keskitytään koko perheen osallistavaan ennaltaehkäisevään toimintaan. 

– Meillä on samankaltaisia haasteita molemmissa maissa, joissa esimerkiksi jo aktiiviset nuoret hakeutuvat yhä useampiin aktiviteetteihin ja perheet, jotka jo voivat hyvin, tietävät myös, mistä lisäapua voi tarvittaessa saada. Heikoimmassa asemassa olevien tavoittamiseksi tarvitaan lisäpanostuksia matalan kynnyksen toimintaan. Vierailun aikana kuulimme esimerkkejä avoimista varhaiskasvatusryhmistä ja nuorten spontaanijalkapallosta viikonloppuisin. Mielekkäät vapaa-ajan toiminnat ehkäisevät syrjäytymistä nuoren myöhemmässä elämänvaiheessa, Bergqvist päättää.

Adlercreutz Suomen ja Ruotsin hallitusten yhteiskokouksesta: Maidemme välinen suhde on lujittunut

Maanantaina 16. syyskuuta Suomen ja Ruotsin hallitukset kokoontuivat yhteiskokoukseen Tukholmassa. Kyseessä on ensimmäinen yhteiskokous sitten vuoden 2009. Opetusministeri ja pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaava ministeri, RKP:n puheenjohtaja Anders Adlercreutz on kokouksen antiin tyytyväinen ja iloinen siitä, että siteemme Ruotsiin ovat vahvistuneet entisestään.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Joakim Strand Suomen ja Ruotsin hallituksien yhteisen kokouksen jälkeen: Yhteinen koordinointi ja EU-vaikuttaminen hyödyttävät meitä kaikkia

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Joakim Strand osallistui 16.–17. syyskuuta Suomen ja Ruotsin hallitusten yhteiseen kokoukseen Rosenbadissa, Tukholmassa. Kokouksen järjestivät pääministerit Petteri Orpo ja Ulf Kristersson, ja se oli ensimmäinen yhteinen hallitustapaaminen viiteentoista vuoteen.

Lue seuraava artikkeli