Ministeri Blomqvist: Pohjoismaat ovat vahvempia yhdessä

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Thomas Blomqvist, painottaa puheenvuorossaan Ulkoministeriön YK-päivän tilaisuudessa pohjoismaisen yhteistyön merkitystä myös maiden rajojen ulkopuolella.

– Pohjoismainen yhteistyö tuo mukanaan Suomelle elintärkeitä vahvuuksia kansainvälisen asemamme ajatellen. Se on paitsi läheisin ystävämaidemme ryhmä, myös tärkeä kansalaistason vuorovaikutuksen verkosto. Olen vakuuttunut siitä, että Pohjoismaat ovat menestyksekkäämpiä yhdessä ja, että tulevaisuuden haasteet ovat helpompi kohdata yhdessä. On helpompi kohdata myös tasa-arvon ja demokratian haasteet sekä ilmastonmuutos ystävien kanssa, sanoo Thomas Blomqvist, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

– Maailma on tällä hetkellä täynnä konflikteja ja haluan että Suomi ja Pohjoismaat ovat aktiivisia toimijoita. Pohjoismaat voivat toimia malliesimerkkinä, miten voidaan luoda integroitu alue, jossa on mahdollista elää rauhassa. Alue, jota leimaa luottamus, demokratia, oikeusvaltioperiaate, sukupuolten välinen tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja hyvinvointi. Myös ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa meidän tulee olla edelläkävijöitä ja avoimesti kutsua myös mukaan muita samaan tavoitteeseen pyrkiviä.

Rehn-Kivi pitää kansalaisaloitetta terapiatakuusta tervetulleena

Rehn-Kivi pitää kansalaisaloitetta terapiatakuusta tervetulleena

Lue edellinen artikkeli

Kansanedustaja Sandra Bergqvist haluaa löytää ratkaisun kiinteistoverojen sokkikorotuksiin saaristossa

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) ja Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström jättivät perjantaina kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle.

Lue seuraava artikkeli