Kansanedustaja Sandra Bergqvist haluaa löytää ratkaisun kiinteistoverojen sokkikorotuksiin saaristossa

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) ja Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström jättivät perjantaina kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle.

Kirjallisessa kysymyksessä kansanedustajat ihmettelevät Verohallinnon menettelyä, jossa lähetettiin monia, todistetusti, vääriä kiinteistöverotuspäätöksiä.

– Olisin toivonut, että verohallinto olisi ymmärtänyt, mitkä kohtuuttomat seuraukset heidän toimintaansa on aiheuttanut, ja siten ottanut asiassa aikalisän. Valitettavasti näin ei ole käynyt, Bergqvist sanoo.

Hyvän hallintotavan periaatteisiin kuuluu luottamuksensuojan periaate. Erityisesti tämä tarkoittaa yksilön suojelemista yleisellä tasolla ja antaa yksilölle oikeuden odottaa viranomaisten toimivan oikein ja ilman virheitä.

– Toivon nyt, että asiasta vastaavaa ministeri käsittelee asiaa ja selvittää tilanteen. Valtion viranomaisen toiminta pitää perustua faktoihin sekä olla laillinen perusta ja luoda luottamusta. Veroviranomaiset toimivat tällä hetkellä päinvastoin, Bergqvist toteaa.

Keväällä ilmoitettiin kiinteistöveron sokkikorotuksista, joka koski monia saaristolaisia. Korotus johtui Verohallinnon kiinteistörekisterin tarkistuksesta. Kiinteistönomistajat ovat laajasti voineet hakea muutosta päätöksiin ja suuri osa kiinteistöarvoista onkin oikaistu.

Ministeri Blomqvist: Pohjoismaat ovat vahvempia yhdessä


Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Thomas Blomqvist, painottaa puheenvuorossaan Ulkoministeriön YK-päivän tilaisuudessa pohjoismaisen yhteistyön merkitystä myös maiden rajojen ulkopuolella.

Lue edellinen artikkeli

Niklas Mannfolk oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin lehdistösuhteista vastaavaksi erityisavustajaksi


Oikeusministeri ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on kutsunut kauppatieteiden maisteri Niklas Mannfolkin erityisavustajakseen. Mannfolkin vastuulla tulevat olemaan lehdistö- ja mediasuhteet.

Lue seuraava artikkeli