Ministeri Henriksson osallistuu Eurooppa-neuvoston oikeusministerikokoukseen Strasbourgissa

Oikeusministeri, puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson osallistuu tänään ja huomenna Eurooppa-neuvoston ja oikeusministereiden väliseen kokoukseen Strasbourgissa.

– Kokouksen aikana keskustellaan siitä, kuinka digitalisaatiota voisi hyödyntää oikeusprosesseissa. Teknologian avulla voidaan edistää oikeusturvaa ja auttaa ihmisiä saamaan tapauksensa käsiteltyä kohtuullisessa ajassa, Henriksson sanoo

Henriksson on tänään aamupäivällä tavannut eurooppalaisen ihmisoikeustuomioistuimen presidentin Linos-Alexandre Sicilianos sekä Eurooppa-neuvoston ihmisoikeuskomissaarin Dunja Mijatović. Yhdessä he keskustelivat muun muassa oikeusvaltioperiaatteesta. Tiistaina Henriksson tapaa Eurooppa-neuvoston uuden pääsihteerin Marija Pejčinović Burić.

– Yksi  Suomen EU-puheenjohtajakauden pääteemoista on oikeusvaltioperiaate. Jokaisen kansalaisen on voitava luottaa oikeusjärjestelmään ja viranomaisiin. Tätä asiaa ei voida ottaa itsestäänselvyytenä. Oikeusvaltioperiaate ja yhteiset eurooppalaiset arvot ovat eurooppalaisen yhteistyön perusta. Siksi on tärkeää, että nämä asiat nostetaan esille kaikissa keskusteluissa, Henriksson sanoo.

Oikeusministeri Henriksson tapaa myös ministerikollegoitaan muun muassa Ranskasta ja Venäjältä.

Eurooppa-neuvoston tärkein tehtävä on ihmisoikeuksien, parlamentaarisen demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen edistäminen. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta neuvoston perustamisesta.

Turun RKP:n valtuustoryhmä: ”Kannatamme pormestarimallia”

Turun RKP:n valtuustoryhmä kannattaa pormestarimallia koskevaa ehdostusta, joka esitetään päätettäväksi Turun kaupunginvaltuustossa.

Lue edellinen artikkeli

Norrback peräänkuuluttaa suurempaa valinnanvapautta opiskelijaruokailuun

RKP:n kansanedustaja Anders Norrback on huolestuneena seurannut viime aikoina käytyä keskustelua lihan, ja etenkin naudanlihan, ilmastovaikutuksista. Tällä viikolla Unicafe-opiskelijaravintolat ilmoittivat luopuvansa naudanlihasta.

Lue seuraava artikkeli