Turun RKP:n valtuustoryhmä: ”Kannatamme pormestarimallia”

Turun RKP:n valtuustoryhmä kannattaa pormestarimallia koskevaa ehdostusta, joka esitetään päätettäväksi Turun kaupunginvaltuustossa.

Pormestarimalli on askel kohti avoimempaa ja demokraattisempaa päätöskultturia ja tapa tehostaa päätöksentekoa.

– Valitettavasti emme ole nykyisen valtuustokauden aikana pystyneet tekemään päätöksiä sellaisessa tahdissa kuin olisi pitänyt. Se on merkki rakenteellisesta ongelmasta, mutta myös poliittisen johtajuuden puutteesta, kertoo ryhmän puheenjohtaja Nicke Wulff.

– Pormestarimalli tarkoittaa myös, että poliittinen vastuu selkeytetään. Hän, joka käyttää poliittista valtaa tulisi myös olla demokraattisesti valittu, toteaa valtuuston jäsen Ida Schauman.

Kaupungin tavoite on tulevien vuosien aikana kasvaa ja uudistua sekä tarjota asukkaille uusia tapoja vaikuttaa.

– Pormestarimalli tarjoaa kaupungin asukkaille uusia suoria mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, miten ja kuka kaupunkia johtaa, valtuuston jäsen Ulla Achrén sanoo.

On tärkeää että kaikki puolueet julkistaa oman pormestariehdokkaansa, toteaa RKP:n valtuustoryhmä.

– Pormestarimalli tuo mukanaan aivan uudenlaisen läpinäkyvyyden. Äänestäjillä on oikeus tietää kenelle heidän äänensä menee, minkä vuoksi nimitämme myös oman pormestariehdokkaamme, Wulff sanoo.

Torvalds: Goulardin hylkääminen oli virhe

Komissaariehdokas Sylvie Goulard hylättiin tänään äänestyksen jälkeen Euroopan parlamentin teollisuusvaliokunnassa ja sisämarkkinavaliokunnassa.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Henriksson osallistuu Eurooppa-neuvoston oikeusministerikokoukseen Strasbourgissa

Oikeusministeri, puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson osallistuu tänään ja huomenna Eurooppa-neuvoston ja oikeusministereiden väliseen kokoukseen Strasbourgissa.

Lue seuraava artikkeli