Muttotrendi Ruotsiin huolestuttaa

Asenneilmapiiri Suomessa ja heikommat työmahdollisuudet ovat tärkeimmät syyt siihen, että moni vastavalmistunut suomalainen hakeutuu töihin Ruotsiin.

– Yhteiskuntamme tarvitsee vahvempaa luottamusta tulevaisuuteen ja myönteisemmän perusvireen, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– On toki hyvä saada työkokemusta Ruotsista ja muista maista mutta meidän haasteemme on saada nämä ihmiset jonkin ajan kuluttua palaamaan takaisin Suomeen. Asenneilmapiiri ei saa olla sille este.

Valtakunnallista Eurooppa-päivää vietettiin maanantaina Seinäjoella. Henriksson osallistui kansanedustajapaneeliin, jonka teemana oli nuoret, työllisyys ja muuttoliike. Keskustelussa Henriksson ihmetteli miten kansanedustaja Maria Tolppanen (PS) Vaasasta tyrmäsi puoluekollegansa työministeri Jari Lindströmin (PS) ehdotuksen työttomyysturvan uudistamisesta.

– Perussuomalaisista saa nyt hyvin ristiriitaisen kuvan. On huomionarvoista kuinka julkeaa käytöstä siedetään. Hallistuspuolue Perussuomalaisten edustaja hyökkää omassa vaalipiirissään omaa ministeriään ja hallitustaan vastaan. Onko tämä seurausta siitä, että puolueen puheejohtaja ulkoministeri Timo Soini on paljon poissa vai onko tämä tietoinen strategia Perussuomalaisilta, kysyy Henriksson.

– Samanaikaisesti ei voi olla sekä hallituksessa että oppositiossa. Koko poliittisen järjestelmän uskottavuus kärsii tällaisesta käytöksestä.

Sairaaloiden keskittäminen kasvattaa matkasynnytysten määrää

RKP:n kansanedustajat Anna-Maja Henriksson ja Mikaela Nylander vaativat hallitusta turvaamaan pienempien synnytyssairaaloiden tulevaisuuden. Synnytyssairaaloiden harventaminen uhkaisi kasvattaa tien päällä tapahtuvien synnytysten määrää.

Lue edellinen artikkeli

Kaikilla kansalaisilla oltava sama oikeusturva

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja kansanedustaja Thomas Blomqvist keskustelivat tänään oikeusministeri Jari Lindströmin kanssa muun muassa Porvoon ja Raaseporin käräjäoikeuksien säilyttämisestä .

Lue seuraava artikkeli