Nicolina Nordman on ministeri Sandra Bergqvistin uusi eduskunta-avustaja

Nicolina Nordman on valittu liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin (RKP) uudeksi eduskunta-avustajaksi.

Nordman on opintojensa loppuvaiheessa Åbo Akademin yliopistossa ja valmistuu valtiotieteiden maisteriksi kesällä. Nordman on aiemmin toiminut luottamustehtävissä Åbo Akademin ylioppilaskunnan (ÅAS) hallituksen puheenjohtajana ja valtuuston jäsenenä, joten hänellä on kokemusta edunvalvonnasta sekä paikallisella että kansallisella tasolla. Hän on kotoisin Kristiinankaupungista ja on suorittanut vapaaehtoisen asepalveluksen Rannikkolaivastossa Pansiossa. 

– On todella hauskaa työskennellä lähellä politiikkaa, jossa päätöksiä tehdään. Erityisen hyvältä tuntuu päästä työskentelemään ministeri Bergqvistille, jonka pöydällä urheilu- ja nuorisoasiat ovat, sillä nämä asiat ovat itselleni tärkeitä, Nordman sanoo.  

– Tuntuu hienolta saada Nicolina osaksi tiimiäni. Olemme päässeet jo hyvään alkuun, ja monet hänen erinomaisista ominaisuuksistaan ovat tulleet jo tarpeeseen, Bergqvist sanoo.

Wickström iloinen, kun Inkoon asema avattiin uudelleen junaliikenteelle

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen, että Inkoon asema avattiin tänään (3.4.) uudelleen junaliikenteelle. Ensimmäinen juna lähti tänään klo 20.59 kohti Helsinkiä. Edellisen kerran juna pysähtyi Inkoon asemalla maaliskuussa 2016.

Lue edellinen artikkeli

Frida Sigfrids ehdolle eurovaaleissa 2024

Porvoosta kotoisin oleva Frida Sigfrids lähtee ehdokkaaksi eurovaaleissa 2024 Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen listalla. Hän on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon Åbo Akademista. Sigfridsillä on laaja kokemus politiikasta. Hän on RKP:n nuorin jäsen sekä Porvoon kaupunginvaltuustossa että Itä-Uudenmaan hyvinvointialuevaltuustossa. Hän toimii myös RKP:n ainoana jäsenenä Uudenmaan liiton hallituksessa. Lisäksi hän työskentelee eduskunnassa niin opetusministeri ja puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin että kansanedustaja Mikko Ollikaisen avustajana. Sigfrids haluaa edistää Euroopan parlamentissa pitkäjänteistä politiikkaa, jossa myös tulevat sukupolvet otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa.

Lue seuraava artikkeli