Wickström iloinen, kun Inkoon asema avattiin uudelleen junaliikenteelle

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen, että Inkoon asema avattiin tänään (3.4.) uudelleen junaliikenteelle. Ensimmäinen juna lähti tänään klo 20.59 kohti Helsinkiä. Edellisen kerran juna pysähtyi Inkoon asemalla maaliskuussa 2016.

– On hienoa, että Inkoossa on taas aktiivinen rautatieasema. Tämä on osa sitä pitkäjänteistä työtä, jota me RKP:ssä ja alueella olemme tehneet rantaradan kehittämiseksi. Tämän päivän aikataulut eivät ole optimaaliset, mutta tämä on avaus. Tulevaisuudessa on tärkeää, että lähijunat suosivat myös työmatkaliikennettä. Myöhemmin tänä vuonna tehdään päätös siitä, miten rannikkorataa kehitetään, ja työskentelemme toimenpiteiden parissa, jotka tarjoavat tilaa useammille junille rannikkoradalla, Wickström sanoo. 

Wickström huomauttaa, että on kuntien asia päättää, haluavatko ne investoida taloudellisesti lähijunaliikenteeseen. Hän toivoo myös, että tulevaisuudessa lähijunaliikennettä voitaisiin tukea enemmän kansallisella tasolla. 

– Inkoossa meidän on nyt mietittävä, miten voimme hyödyntää rautatieasemaa. Joddbölen teollisuusalue huomioon ottaen asema on mielenkiintoinen. Toivon myös, että tulevaisuudessa voimme nähdä etätyöhön soveltuvia lähijunia rantaradan varrella, Wickström sanoo.

Eva Biaudet haluaa turvata vahvan EU:n

- EU:n on löydettävä uusia yhteisiä ratkaisuja, joilla se kykenee turvaamaan rahoituksen sekä Ukrainalle että vihreää siirtymää varten. RKP kannattaa enemmistöpäätösten lisäämistä vahvan unionin turvaamiseksi, jotta muutamat harvat maat eivät voisi lamauttaa EU:n päätöksentekoa.

Lue edellinen artikkeli

Nicolina Nordman on ministeri Sandra Bergqvistin uusi eduskunta-avustaja

Nicolina Nordman on valittu liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin (RKP) uudeksi eduskunta-avustajaksi.

Lue seuraava artikkeli