Nora Grotenfelt RKP:n valtuustoryhmän uusi puheenjohtaja Helsingissä

RKP Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja vaihtuu 15 lokakuuta. Pitkäaikainen ryhmäpuheenjohtajamme Björn Månsson väistyi tehtävästään, ja ensimmäisen kauden valtuutettu sekä koulujen ruotsinkielisen jaoston puheenjohtaja Nora Grotenfelt valittiin ryhmän uudeksi johtajaksi.

– Yhdentoista vuoden jälkeen kaupunginvaltuustossa ryhmäpuheenjohtajana toimineena, olen iloinen voidessani siirtää viestikapulan nuoremmalle voimalle, sanoo Björn Månsson.

Månsson on, kaikkia pienempiä ryhmiä lukuun ottamatta, Helsingin valtuuston pisimpään toiminut ryhmäpuheenjohtaja.

– Aion kuitenkin asettua ehdolle ensi vuoden kuntavaaleissa. Erityisesti, kun Eva Biaudet ei asetu ehdolle, koen, että minulla on annettavaa RKP:n arvojen, kuten sosiaalisen omantunnon ja liberalismin, puolustajana, Månsson jatkaa.

– RKP-ryhmän luotsaaminen ei ole aina ollut helppoa, sillä ryhmä koostuu itsenäisistä poliitikoista, joilla on toisinaan erilaisia mielipiteitä. Yhteiset arvomme ovat kuitenkin luoneet vakaan pohjan yhteisymmärrykselle, Månsson painottaa.

Månsson siirtyy nyt ryhmän varapuheenjohtajan tehtävään tukeakseen tarvittaessa uutta ryhmäpuheenjohtajaa Nora Grotenfeltiä.

– Tavoitteemme on saavuttaa politiikassa suurempi vaikutusvalta lukumääräämme verrattuna. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tiimimme yhteistyö on oltava saumaton ja samalla meidän on hyödynnettävä jokaisen vahvuudet, Grotenfelt sanoo.

– Ryhmäpuheenjohtajan tehtäviäni lisäksi, kuten budjettineuvotteluihin osallistuminen yhdessä kaupunginhallituksen jäsenen Marcus Rantalan kanssa, aion käyttää energiaa ja aikaa strategiamme ja sisäisten prosessiemme kehittämiseen, jotta voimme maksimoida ryhmämme tuloksia. Pyrin myös tekemään työmme näkyvämmäksi suurelle yleisölle, Grotenfelt lisää.

Wickström: Lasten ja nuorten terapiatakuu toteutuu vihdoin!

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, että lasten ja nuorten terapiatakuu toteutuu. Hallitus on antanut vuoden 2025 talousarvioesityksen yhteydessä lakiesityksen alle 23-vuotiaiden lasten ja nuorten terapiatakuun toteuttamisesta. Tavoitteena on, että laki lasten ja nuorten terapiatakuusta tulisi voimaan keväällä 2025.

Lue edellinen artikkeli

Wickström esitti kirjallisen kysymyksen valtatie 25:stä.

Kansanedustaja Henrik Wickström on jättänyt kirjallisen kysymyksen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Rannelle. Kysymyksessään Wickström ottaa esille valtatie 25:n vaarallisuuden. Wickström toivoo, että hallitus nopeuttaa investointeja tien parantamiseksi.

Lue seuraava artikkeli