Norrback: Kaikki tiet johtavat Pohjanmaalle

Monet Pohjanmaan tiehankkeet etenevät nyt. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on aktiivisesti ajanut useita näitä hankkeita, ja on kiitollinen siitä, että valtiovarainvaliokunta on ohjannut niihin varoja. Näiden tiehankkeiden joukossa ovat muun muassa Henriksdalintie Kristiinankaupungissa, 170 000 €, ja Norrnäsintie – Nixmossen Närpiössä, 200 000 €.

– Meillä on Pohjanmaalla useita teitä, jotka vaatisivat kunnostusta. Tällä kohdennetulla rahoituksella meillä on mahdollisuus korjata ainakin osa näistä teistä. Henriksdalintie Kristiinankaupungissa on pitkään ollut niin huonossa kunnossa, että paikalliset asukkaat ovat joutuneet jopa itse täyttämään kuoppia soralla. Siksi tien soraamiseen ja ojitukseen osoitetut 170 000 euroa ovat enemmän kuin tervetulleita. Närpiössä oleva Norrnäsintien ja Nixmossenin välinen tieosuus on jo pitkään kärsinyt huonosta päällysteestä. Siksi on hienoa, että 200 000 euroa nyt kohdennetaan tien pinnoitukseen, Norrback sanoo.

Näiden kahden tien lisäksi 300 000 euroa kohdennettiin Vöyrintie päällystykseen. Vöyrintie sai viime vuonna 400 000 euroa uutta päällystystä varten, ja nyt työt jatkuvat. 

– Vöyrintie kunnosta on keskusteltu jo pitkään, ja aloitimme työ jo viime vuonna rahoituksen saamiseksi, jolloin onnistuimme turvaamaan 400 000 € rahoituksen uutta päällystystä varten. Olen iloinen voidessani kertoa, että Vöyrintien päällystämiseen osoitetaan tänä vuonna vielä 300 000 € lisärahoitus, Norrback sanoo. 

Joka vuosi tähän aikaan eduskunnan valtiovarainvaliokunta antaa mietinnön valtion seuraavan vuoden talousarviosta. Mietinnössä täsmennetään myös, mihin osa varoista ohjataan, ja nämä rahat ovat niin sanottuja joululahjarahoja. Tänä vuonna joululahjarahoja oli noin 50 miljoonaa euroa. Noin 30 miljoonaa näistä varoista ohjataan erilaisiin tie- ja liikennehankkeisiin. Muita Pohjanmaan tiehankkeita, joita Norrback ja RKP ovat aktiivisesta ajaneet, ja jotka myös ovat saaneet rahoitusta, ovat muun muassa:

  • Söderfjärdintien kunnostaminen, 200 000 euroa.
  • Västerhankmontien kunnostaminen, 100 000 euroa
  • Furuholmintien ja Rantatien risteyksen kiertoliittymän suunnittelu, 200 000 euroa.
  • Maantie 7450 Purmossa, Lillbyn ja Lappforsin välisen osuuden sorastus ja ojitus, 250 000 euroa.
  • Vaasan keskustan ja Vaskiluodon sataman välisen radan sähköistämisen suunnittelu, 100 000 euroa.
  • Vexalatien ja Monäsintien kunnostus Uudessakaarlepyyssä, 500 000 euroa.

 

– Olen tyytyväinen, että meillä on Pohjanmaalla näin hyvä alueellinen jakauma liikennehankkeiden rahoituksen suhteen. Nykyinen hallitus tunnistaa toimivan infrastruktuurin merkityksen maassamme. Tämä näkyy sekä talousarviossa, että tämän vuoden joululahjarahojen jaossa, ja myös 250 miljoonan euron lisärahoituksessa, jonka hallitus ohjaa korjausvelan korjaamiseen. Oletan, että osa tästä summasta varmasti ohjautuu myös Pohjanmaan tieverkon hyödyksi, sanoo Norrback.

Norrback: Joululahjarahat tervetulleita

Lisävaroja kalastusteollisuudelle, kalastuksenhoitoon, 4H:lle ja Pro Agrialle. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta. Samalla valiokunta on päättänyt niin kutsuttujen joululahjarahojen jaosta, joka on noin 50 miljoonan euron kokoinen määräraha potti. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on aktiivisesti tehnyt työtä monien rahoitusta saaneiden hankkeiden eteen, ja on tyytyväinen lopputulokseen.

Lue edellinen artikkeli

Strand: Vaasalle merkittävät joululahjarahat!

Kansanedustaja Joakim Strand iloitsee Vaasan vaalipiirille kohdistuvista ns. joululahjarahoista.

Lue seuraava artikkeli