Nylund haluaa laskea turveveroa

On erittäin tärkeätä, että voimme nostaa kotimaisen polttoaineen osuutta energiatuotannossamme. Turve ja metsähakke ovat tässä avainasemassa.

Kansanedustaja Mats Nylund (RKP) kannattaa kokoomuksen Janne Sankelon ehdotusta alentaa turpeen ja metsähakkeen veroa.

– On erittäin tärkeätä, että voimme nostaa kotimaisen polttoaineen osuutta energiatuotannossamme. Turve ja metsähakke ovat tässä avainasemassa, Nylund sanoo.

Biopolttoainevoimala Alholmens kraft, tarvitsee turvetta tuotannossaan. Veronkorotukset ovat heikentäneet turpeen kilpailukykyä ja edistäneet ulkomaalaisen kivihiilen käyttöä. Verokevennys tarkoittaisi, että voimala voisi jälleen käyttää uusiutuvaa energiaa voimanlähteenä.

– RKP:ssä meillä on valmius tarkastaa turpeen ja metsähakkeen verotaso. Koska ministeri Jan Vapaavuori, jolla on vastuu energiakysymyksistä, on myös valmis tarkastamaan hallituksen linjauksia, asia voi edetä. Vihreiden jättäytyessä hallituksesta, kotimainen bioenergiatuotanto voi saada uutta vauhtia, Nylund sanoo.

Keskittykää olennaiseen!

- Tarvitsemme pitkäjänteisen strategian Suomen nykyisestä ja tulevasta energiantarpeesta, emme typerää keskustelua yksittäisistä energiaratkaisuista.

Lue edellinen artikkeli

Carl Haglundista urheiluministeri

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund ottaa tällä viikolla vastuun liikunta- ja urheiluasioista opetus- ja kulttuuriministeriössä

Lue seuraava artikkeli