Nylund haluaa lisää hedelmiä ja vihanneksia kouluun

Kansanedustaja Mats Nylund on tänään tehnyt kirjallisen kysymyksen koskien hedelmien ja vihanneksien tarjoamista kouluissa.

Nylund haluaa tietää mitä hallitus aikoo tehdä saadakseen käyntiin EU:n kouluhedelmäjärjestelmän.

– Useimmissa EU-maissa on kouluhedelmäjärjestelmä. Suomen lisäksi vain Iso-Britannia ja Ruotsi eivät ole järjestelmässä mukana. Jopa EU:n uusin jäsenmaa Kroatia on ottanut järjestelmän käyttöön, Nylund toteaa. Euroopan komissio rahoittaa kouluhedelmäjärjestelmää 150 miljoonalla eurolla. Euroopan parlamentti on ehdottanut 360 miljoonan euron lisärahoitusta. Suomen osuus olisi noin prosentin, eli 1,59 miljoonaa euroa.

– EU on ehdottanut että kouluhedelmä- ja koulumaitojärjestelmät yhdistettäisiin. Tällä tavoin voisimme vähentää byrokratiaa, jonka Maa- ja metsätalousministeriö on nähnyt olevan esteenä järjestelmän toteuttamiselle Suomessa, Nylund jatkaa. Tämän vuoden talousarviossa on varattuna 2 miljoonaa euroa kouluhedelmäjärjestelmälle, josta puoli miljoonaa euroa on valtion rahoitusta ja 1,5 miljoonaa EU:n rahoitusta. Näitä rahoja ei voida käyttää Maa- ja metsätalousministeriön johtoryhmän päätettyä, että Suomi ei osallistu kouluhedelmäjärjestelmään.

Stefan Wallin: Stående skärgårdstrafik är som att klippa av Ring III

Riksdagsledamot Stefan Wallin, europaparlamentariker Nils Torvalds och kretsordförande för SFP i Åboland Michael Oksanen deltog i en diskussion i Korpo på måndagen kring skärgårdstrafiken.

Lue edellinen artikkeli

Pitää pystyä ymmärtämään, mistä EU päättää.

Meidän tulee pystyä ymmärtämään, mistä EU päättää. Näin sanoo EU-vaaliehdokas, saamelaiskäräjien puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi.

Lue seuraava artikkeli