Nylund: Ruotsin kieli jää vaille tukea vaikeana aikana

Kansanedustaja Mats Nylund on pettynyt siihen, ettei Folktinget saa lisärahoitusta eduskunnan valtiovarainvaliokunnalta.

– Hallituksella on selvä agenda hyökätä ruotsin kielen asemaa vastaan. Sen lisäksi, että Vaasan keskussairaala jää ilman laajaa päivystystä, ovat hallituspuolueet valtiovarainvaliokunnassa jättäneet Folktingetin ilman lisärahoitusta aikana, jolloin ruotsin kielen oikeudet tarvitsevat edunvalvontaa enemmän kuin koskaan. Sen sijaan Suomalaisuuden liiton kielikiihottajat saavat 100 000 euroa ja hallitus panostaa 250 000 euroa kertoakseen mahdollisille pakolaisille siitä, kuinka Suomeen ei kannata muuttaa, sanoo Nylund.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä näkee esityksessä myös positiivista. Muun muassa lisärahoitus esi- ja perusopetuksen ryhmien pienentämiseen sekä koulujen kerhotoimintaan ovat tervetulleita. Myös päihderiippuvaisten ja päihdeäitien hoito saivat lisää rahaa, mihin Nylund on tyytyväinen.

– Panostukset maatalousneuvontaan, Viexpoon ja poistokalastukseen ovat hyviä kohteita. Tästä huolimatta naisjärjestöjen rahoitus loistaa poissaolollaan. Budjetissa on joitakin hyviä panostuksia, mutta kokonaisuudessaan se on erittäin puutteellinen.

Helsinki: Lausunto RKP:n Helsingin piirihallituksen kokouksesta

Piirihallitus haluaa painottaa terveen ja toimivan keskusteluilmapiiriin.

Lue edellinen artikkeli

Total nonchalans av språkhänsyn och förnuft

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott satte tummen ned för fulljour både i Seinäjoki och i Vasa. Riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi föreslog att utskottet skulle omfatta den så kallade 12+1-modellen, men förslaget förkastades med rösterna 8 mot 7.

Lue seuraava artikkeli