Nyt on Suomella profiilinnoston paikka

Suomen olisi korkea aika nostaa profiilia Euroopan poliittisella kentällä, sanovat RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist.

Ensi vuonna Suomi on valokeilassa, kun Suomi saa vuoron tarttua EU:n puheenjohtajuuteen heinäkuussa 2019.

– Kaipaamme Suomen taholta nyt aktiivisia ja positiivisia avauksia. Kansainvälisesti suomalaisen koulun ja koulutuksen maine on erittäin hyvä. Ehdotamme, että hallitus nostaa esiin rajattoman Euroopan ainutlaatuisen merkityksen opiskelijavaihdolle ja yhdenvertaisille koulutusmahdollisuuksille, sanovat Henriksson ja Blomqvist.

RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä nostavat esiin myös oikeusvaltion merkityksen. EU:n budjetti ei saisi olla mikään pankkiautomaatti, mistä vain otetaan rahaa, piittaamatta unionin arvopohjasta ja oikeusvaltioperiaatteesta. Yhteisten oikeusvaltioperiaatteiden rikkomisella pitää olla selvät seuraukset.

RKP pitää myös Itämeren ympäristöyhteistyötä itsestään selvänä profiilikysymyksenä Suomelle.

Koulutus jäi taas paitsioon

RKP:n puheenjohtajan, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan Sipilän hallituksen budjettiesitys ei korjaa hallituksen koulutusleikkausten aiheuttamaa vahinkoa.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Enemmän muovia kuin kalaa valtamerissä vuonna 2050 – jos emme reagoi heti

EU-komissio on antanut lakiehdotuksen, jonka tarkoitus on vähentää muovituotteiden haitallisia ympäristövaikutuksia. Kierrätyksen lisääminen ja muovijätteiden parempi käsittely ovat komission ehdotuksen keskeisiä toimia. Meriympäristön suojeleminen muovi

Lue seuraava artikkeli