Nyt vauhditetaan vihreää siirtymää

Henriksson ja Blomqvist hallituksen lakiesityksestä:

Hallitus on tänään päättänyt lakiesityksestä, jossa vihreää siirtymää edistäviä investointeja koskevien lupien käsittely asetetaan väliaikaisesti etusijalle aluehallintovirastoissa ja hallinto- oikeudessa.

– Olen hyvin iloinen lakiesityksestä, joka edistää ja vauhdittaa vihreää siirtymää Suomessa. On todella tärkeää, että me mahdollisimman nopeasti voimme tehdä itsemme riippumattomiksi fossiilienergiasta.  Samalla meidän on myös nostettava Suomen omavaraisuusastetta. Tämän päivän päätös vahvistaa yritysten investointiturvaa ja  kannustaa investointeihin, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

– Sekä ilmastokysymyksen että uusien työpaikkojen luomisen kannalta on tärkeää, että uusiutuvaa energiaa edistävät hankkeet käsitellään nopeasti ja joustavasti prosessin joka vaiheessa niin viranomaispuolella kuin tuomioistuimissa. Uudet tuulivoimahankkeet, vedyn käyttöä koskevat hankkeet ja akkuteknologian yksiköiden kehittäminen ovat Suomelle erittäin tärkeitä, ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

– Oikeusministerinä olen tyytyväinen siihen, että olemme hallituksessa voineet sopia lisäresursseista hallinto-oikeuksillenopeuttaaksemme vihreään siirtymään liittyvien investointilupahakemusten valitusasioiden käsittelyä, Anna-Maja Henriksson sanoo.

Lohjan synnytystoiminnan tulevaisuutta ei saa vaarantaa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on tyrmistynyt Länsi-Uusimaa-lehdessä julkaistusta uutisesta, jossa Lohjan synnytystoiminnan lakkauttaminen nostetaan esiin vaihtoehtona, kun HUS:n on löydettävä säästökohteita 90 miljoonan euron edestä ensi vuodelle.

Lue edellinen artikkeli

Frida Sigfrids aloittaa kansanedustaja Mikko Ollikaisen uutena avustajana

Frida Sigfrids, 26 vuotta, aloittaa kansanedustaja Mikko Ollikaisen uutena eduskunta-avustajana. Sigfrids on kotoisin Porvoosta. Hän on aikaisemmin toiminut RKP-nuorten puheenjohtajana. Sigfrids on Porvoon kaupunginhallituksen jäsen ja valtuutettu Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Lue seuraava artikkeli