Lohjan synnytystoiminnan tulevaisuutta ei saa vaarantaa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on tyrmistynyt Länsi-Uusimaa-lehdessä julkaistusta uutisesta, jossa Lohjan synnytystoiminnan lakkauttaminen nostetaan esiin vaihtoehtona, kun HUS:n on löydettävä säästökohteita 90 miljoonan euron edestä ensi vuodelle.

– Olen todella järkyttynyt spekulaatioista Lohjan synnytystoiminnan tulevaisuudesta. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on tarvetta synnytystoiminnalle niin Lohjalla kuin Espoossa Jorvin sairaalassa, sanoo Wickström, joka toimii myös Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toisena varapuheenjohtajana.

Wickström muistuttaa myös etäisyyksistä lähimpään synnytyssairaalaan alueella.

– Ensin Tammisaaren synnytystoiminta lakkautettiin. Tuolloin esimerkiksi Hangosta kotoisin oleville perheille matka piteni entisestään, kun heidän on ajettava Lohjalle. Ei tule kysymykseenkään, että heidän nyt olisi ajettava Jorviin. Lohjan synnytyssairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa sekä ruotsiksi että suomeksi ja heillä on loistava henkilöstö, järkyttynyt Wickström sanoo.

Wickström painottaa, että alueellisia sairaaloita tarvitaan myös Uudenmaan hyvinvointialueilla, kuten Raaseporissa, Lohjalla ja Porvoossa.

– Toivon, että valtio tarkistaa hyvinvointialueiden ja HUS:n rahoituksen. Se ei tällä hetkellä ole riittävä. Emme voi aloittaa työtämme tekemällä palveluihin äkillisiä ja lyhytnäköisiä leikkauksia.

Adlercreutz: Tarvitsemme oppisopimuksia, ennustettavaa verotusta ja pikakaistan työperäiselle maahanmuutolle.

Toisiaan seuraavat kriisit saavat taloutemme epätasapainoon. Koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja meneillään oleva energiakriisi ravistelevat talouden rakenteita. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on huolissaan yritysten selviytymisestä ja vaatii uudistuksia työvoiman saatavuuden turvaamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Nyt vauhditetaan vihreää siirtymää

Henriksson ja Blomqvist hallituksen lakiesityksestä:

Lue seuraava artikkeli