Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Brita Brännbacka-Brunellin erityisavustajaksi

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Brita Brännbacka-Brunellin erityisavustajaksi. Brännbacka-Brunell on kotoisin Pietarsaaresta, jossa hän on sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja. Brännbacka-Brunell on toiminut aktiivisesti kunnallispolitiikassa vuodesta 2013, ja vuosina 2018-2020 hän oli Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen Pohjanmaan piirijärjestön varapuheenjohtaja.

– Odotan innolla mahdollisuutta työskennellä ministeri Henrikssonin erityisavustajana tällä erityisellä hetkellä. Kieli-, demokratia- ja koulutusasiat ovat aina kiinnostaneet minua, ja olen iloinen, että pääsen nyt työskentelemään niiden parissa hallitustasolla, Brännbacka-Brunell sanoo.

Brännbacka-Brunell sijaistaa vanhempainvapaalle siirtyvän Lisa Palmin. Hän täydentää ministeri Henrikssonin esikuntaa, johon kuuluvat jo valtiosihteeri Mikaela Nylander sekä erityisavustajat Otto Andersson, Silja Borgarsdóttir Sandelin, Anita Westerholm ja Oscar Byman.

Brännbacka-Brunell jää virkavapaalle nykyisestä työstään Yrkesakademin i Österbottenin koulutuspäällikkönä ja aloittaa oikeusministeri Henrikssonin palveluksessa keskiviikkona 28 syyskuuta.

Henriksson budjettipuheessaan: Väkivallalle on saatava loppu

Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korosti tänään eduskunnan lähetekeskustelussa pitämässään budjettipuheessa, että oikeusvaltion kannalta on keskeistä, että kansalaiset luottavat sekä lakiin että oikeusprosessiin.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Vihdoinkin translaki uudistetaan!

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että hallitus on tänään (22.9.) antanut eduskunnalle uuden sukupuolen määrittelyä koskevan lakiesityksen. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2023.

Lue seuraava artikkeli