Ollikainen: Toivottu rahoitus Vöyrintielle sekä Norrskärin satamalle

Valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä ensi vuoden valtionbudjetista. Niin kutsutuiden joululahjarahojen joukosta löytyy monia toivottuja ja tärkeitä projekteja eri sektoreilla Pohjanmaalla. Kansanedustaja Mikko Ollikainen iloitsee tästä. Erityisen iloinen hän on siitä, että rahoitus, jonka tarkoituksena on parantaa Vöyrintietä Rökiön ja Tukkurin välillä myönnetään (400.000 euroa). Ollikainen iloitsee myös Norrskärin sataman laitureiden kunnostamisesta Merenkurkussa (300.000 euroa).

– Vöyrintie on jo pitkään ollut huonossa kunnossa, oikea tilkkutäkki. Tie toimii tärkeänä kuljetusväylänä, joka solmii yhteen kunnan eri alueet ja on tärkeä niin raskaalle liikenteelle kuin pyöräilijöille. Tie on pitkä ja tämä panostus parantaa osan tiestä mutta toivon myös, että asfaltin hinta laskee ja että ELY-keskukset omalta osaltaan voivat antaa lisärahoitusta jotta voidaan pidentää osaa jota päällystetään asfaltilla, sanoo Ollikainen.

Myös laiturit Norrskärin satamassa ovat olleet kauan huonossa kunnossa. Norrskärin majakka sijaitsee keskellä merenkurkkua ja on sijaintinsa takia erittäin tärkeä veneilijöille. Satama on myös tärkeä tukikohta koskien valmiutta sekä pelastusta.

– Norrskärillä on sijaintinsa takia suuri merkitys merenkulkuun yleisesti, kalastuksen ja veneilyn ansiosta – erityisesti tässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Viime vuosina sataman kunto on huonontunut merkittävästi ja on tärkeää, että satama kunnostetaan ennen kuin kulut kasvavat liian suuriksi. Norrskär tulee myös tulevaisuudessa olla tärkeä yhdyskohta Vaasan ja Uumajan välillä, sanoo Ollikainen

Ollikainen iloitsee myös rahoituksesta, joka kohdennetaan Taidetestaajille, ruotsinkielisille lapsille joilla on oppimisvaikeuksia, Viexpolle sekä Meteoriihille.

Bergqvist: Joululahjarahaa teitä, siltoja, liikenneympyröitä ja saaristomerta varten!

Tänään selvisi, että eduskunta myöntää niin kutsuttuja joululahjarahoja useisiin eri tienparannusprojekteihin Kemiössä ja Paraisilla. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) on erittäin tyytyväinen neuvottelutulokseen.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist iloitsee lisäpanostuksesta valtatie 25:n turvallisuuteen

Eduskunnan talousvaliokunta on tänään julkistanut ne muutokset, joita eduskunta ehdottaa ensi vuoden valtion budjettiin. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (RKP) on erityisen iloinen Uudenmaan tiehankkeisiin tehdyistä panostuksista sekä lisäresursseista Naisten linjalle, jolla on erittäin tärkeä toiminta haavoittuvassa asemassa olevien naisten auttamisessa.

Lue seuraava artikkeli