Otto Andersson tähtää eduskuntaan

Politiikassa menestyminen ja tulosten saavuttaminen edellyttävät osaamista monissa eri asiakysymyksissä, mutta myös yhteistyökykyä yli puoluerajojen.

Otto Andersson (RKP) ilmoittaa olevansa käytettävissä sekä kevään 2019 eduskuntavaaleissa että syksyllä 2018 ehkä järjestettävissä maakuntavaaleissa. Andersson on Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

− Haluan olla mukana kehittämässä koko Uuttamaata. Olen erittäin kiitollinen niin tutuilta kuin ennestään tuntemattomiltakin saamastani kannustuksesta lähteä ehdolle. Viime kevään hyvä tulos kunnallisvaaleissa on myös vahvistanut päätöstäni lähteä ehdolle. Haluan tehdä positiivisen kampanjan vaalikentillä, sanoo Andersson.

− Politiikassa menestyminen ja tulosten saavuttaminen edellyttävät osaamista monissa eri asiakysymyksissä, mutta myös yhteistyökykyä yli puoluerajojen. Monipuolinen työkokemukseni eduskunnasta ja oikeusministeriöstä antaa minulle hyvät edellytykset kansanedustajan työhön, Andersson sanoo. 

Otto Andersson työskentelee Ruotsalaisen eduskuntaryhmän poliittisena neuvonantajana. Andersson on aikaisemmin toiminut silloisen oikeusministerin Anna-Maja Henrikssonin poliittisena erityisavustajana.

− Sote-uudistus aiheuttaa monia haasteita Uudellamaalla. Paikallisten terveyskeskusten tulevaisuus on turvattava, Porvoon sairaalalle on annettava mahdollisuus kehittyä ja vanhustenhoidon on oltava lähellä, omassa kunnassa. Olen valmis tarttumaan näihin haasteisiin. Siksi olen ehdolla syksyn maakuntavaaleissa, jos sote-uudistus toteutuu, sanoo Andersson.

Vuoden 2017 kunnallisvaaleissa Andersson sai eniten ääniä Loviisassa. Andersson on myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin valtuuston jäsen.

Nylander valmis eduskuntavaaleihin 2019

Palveluiden saatavuuden turvaaminen koko Uudellamaalla on tehtävä, joka vaatii paljon työtä seuraavalla kaudella. Ruotsinkieliset palvelut ovat heikentyneet tällä eduskuntakaudella, tämä kehitys ei voi jatkua.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Sosiaaliturva on uudistettava

Työn vastaanottamisen tulee aina olla kannattavampaa, kun sen vastaanottamatta jättäminen. Siksi tarvitsemme sosiaaliturvan, joka on kannustava.

Lue seuraava artikkeli