Otto Andersson valittiin Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Otto Andersson on valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmä valitsi uuden puheenjohtajan Anders Adlercreutzin tultua valituksi Eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi. Andersson valittiin eduskuntaan vuonna 2023 Uudenmaan vaalipiiristä. Hän on kotoisin Loviisasta.

– Olen erittäin kiitollinen, että olen saanut kansanedustajakollegoiltani luottamuksen luotsata Ruotsalaista eduskuntaryhmää. Tuleva eduskuntakausi tulee olemaan hyvin intensiivinen sekä hallituksessa että eduskunnassa. Minulla on aikaisempien avustajatehtävieni myötä kokemusta työskentelystä sekä eduskunta-  että ministeriryhmässä. Se kokemus tulee nyt käyttöön. On etuoikeus saada työskennellä koko eduskuntaryhmän ja avustajakunnan kanssa, Andersson sanoo. 

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Eduskuntaryhmä valitsi Anders Norrbackin uudeksi toiseksi varapuheenjohtajaksi sen jälkeen, kun kansanedustaja Sandra Bergqvist valittiin urheilu- ja nuorisoministeriksi.

Kuva: Vasemmalta Hanna Seppä, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän pääsihteeri, Anders Norrback, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja, Otto Andersson, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja Mats Löfström, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Henriksson, Adlercreutz ja Bergqvist ministereiksi Orpon hallitukseen

Suomen ruotsalainen kansanpuolue saa kolme ministeriä tulevaan hallitukseen. RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonista tulee opetusministeri, jonka vastuualueella ovat myös pohjoismaiset asiat. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutzista tulee Eurooppa- ja omistajaohjausministeri ja kansanedustaja Sandra Bergqvististä tulee liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri (2 vuotta).

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Suomen kasvu ja tulevaisuus keskiössä hallitusohjelmassa

Eduskunta keskusteli tänään (21.6) hallitusohjelmasta. Puheessaan Wickström painotti, että Suomi on poikkeuksellisen haastavassa tilanteessa. Haasteita pyritään korjaamaan uuden hallitusohjelman avulla ja Wickström korosti puheessaan, että uuden hallituskauden lähtökohdat ovat hyvin erilaiset, kuin edellisen kauden.

Lue seuraava artikkeli