Pakolaiskiintiön nosto ja panostuksia yrittäjyyteen

Lisätalousarvio on täydellinen RKP-kombinaatio: Pakolaiskiintiön nosto ja panostuksia yrittäjyyteen

– Hallituksen päätös nostaa pakolaiskiintiö on inhimillisen ja vastuullisen politiikan voitto. Suomelle on kunnia-asia avustaa kansainvälisten kriisien yhteydessä vastaanottamalla pakolaisia, toteaa Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund hallituksen sovittua ensimmäisestä lisätalousarviosta vuodelle 2015.

Hallituksen tämänpäiväinen päätös kiintiön nostamisesta tarkoittaa, että Suomi vastaanottaa tänä vuonna 300 pakolaista enemmän kun alkuperäisesti oli suunniteltu.

– Tilanne muun maussa Syyriassa on äärimmäisen vaikea ja YK:n pakolaisjärjestö UNCHR on useaan otteeseen kehottanut Suomea nostamaan pakolaiskiintiötään. On korkea aika reagoida. Tämä päätös on todella tärkeä, mutta pitkällä aikavälillä meidän on nostettava pakolaiskiintiötä tuntuvasti ja pysyvästi, Haglund linjaa. Hallituksen lisätalousarvioon kuuluu myös tärkeitä panostuksia yrittäjyyteen. Yritysten arvonlisäverovelvollisuuden alaraja nostetaan 8500 eurosta 10 000 euroon. Samalla nostetaan ALV:n huojennusalue 22 500 eurosta 30 000 euroon. Sukupolvenvaihdoksien helpottamiseksi pidennetään perintöveron maksuaikaa viidestä seitsemään vuoteen.

– Kaikki nämä panostukset ovat fiksuja ja edistävät pienten ja keskisuurten yritysten kasvu- ja työllistämismahdollisuuksia. Suomi tarvitsee juuri tällaista politiikkaa tukeaksemme yrittäjyyttä ja työllisyyttä, sanoo Haglund.

SFP:s kandidater i Vasa valkrets är klara

SFP:s kandidatlista är jämställd och jämlik

Lue edellinen artikkeli

Helsingfors stadsfullmäktige beredde budgeten 2016

Björn Månsson höll gruppanförandet.

Lue seuraava artikkeli