Pakolaiskysymyksessä tarvitaan solidaarisuutta ja vastuunkantoa

Varsinais-Suomen RKP kehottaa kaikkia maakunnan kuntia suhtautumaan pakolaisten vastaanottamiseen positiivisesti.

Yli 60 miljoonaa ihmistä pakenee konflikteja ja meidän tehtävänämme on osoittaa solidaarisuutta ja kantaa vastuuta hädässä olevista.

– Kunnilla on iso vastuu kotouttamisen onnistumisesta. Kuntien on oltava nykyistä valmiimpia vastaanottamaan pakolaisia. Valtio korvaa vastaanottokeskuksista aiheutuvat kulut. Vastaanottokeskusten perustaminen voidaan hyvin nähdä mahdollisuutena joka voi tuoda kuntaan työpaikkoja, toteaa piirin puheenjohtaja Åsa Gustafsson.

RKP:n edustajana Turun kaupunginhallituksessa toimiva Christel von Frenckell-Ramberg antaa myös täyden tukensa Punaisen ristin kaavailemille lisätiloille pakolaisten vastaanottoa varten. von Frenckell-Ramberg tulee äänestämään tämän esityksen puolesta kaupunginhallituksen tulevana maanantaina pidettävässä kokouksessa. RKP:n varapuheenjohtaja Nicke Wulff huomauttaa että maahanmuutto ylipäätään on Suomelle mahdollisuus.

– Humanitäärinen maahanmuutto ei sulje pois lisääntynyttä työperäistä maahanmuuttoa. RKP haluaa yleisesti olla luomassa ihmisläheistä näkökulmaa pakolaiskysymykseen. Samalla tiedämme myös että moni maahanmuuttaja on korkeasti koulutettu. Jotta he voisivat toimia omalla alallaan heidän tutkintonsa ja pätevyytensä on saatava arvioitua ja heille on tarjottava mahdollisuutta täydentää osaamistaan. Tämä on myös työmarkkinoidemme etu, toteaa Wulff.

Työ ja koulutus luovat uskoa tulevaisuuteen

Ruotsalainen eduskuntaryhmä tulee omassa varjobudjetissaan esittämään, että valtion talousarvio voidaan rakentaa ilman suuria koulutukseen ja osaamiseen kohdistuvia leikkauksia.

Lue edellinen artikkeli

Onko SOTE-uudistus naamioitu jättimäinen kuntauudistus?

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus tulisi valmistella parlamentaarisesti, linjaa ruotsalainen eduskuntaryhmä kesäkokouksessaan.

Lue seuraava artikkeli