Työ ja koulutus luovat uskoa tulevaisuuteen

Ruotsalainen eduskuntaryhmä tulee omassa varjobudjetissaan esittämään, että valtion talousarvio voidaan rakentaa ilman suuria koulutukseen ja osaamiseen kohdistuvia leikkauksia.

– Suomen tärkein kilpailuetu on koulutettu ja osaava väestö. Siksi meillä ei ole varaa romuttaa osaamistamme. Leikkaukset koulutukseen ovat leikkauksia tulevaisuudesta.On hyvä muistaa, että 90-luvun laman aikana uskallettiin panostaa tulevaisuuteen, koulutukseen ja tutkimukseen Tämä oli järkevää ja se loi uskoa tulevaisuuteen. Nyt hallitus toimii täysin päinvastoin. Tämä on hyvin lyhytnäköistä, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä tulee omassa varjobudjetissaan esittämään, että valtion talousarvio voidaan rakentaa ilman suuria koulutukseen ja osaamiseen kohdistuvia leikkauksia. Ruotsalainen eduskuntaryhmä peräänkuuluttaa työmarkkinauudistuksia työllisyyden parantamiseksi.

– Työmarkkinauudistuksista puhuttaessa luodaan usein kuva vastakkainasettelusta työntekijöiden ja työnantajien välillä. Todellisuudessa ei ole kysevastakkainasettelusta. Ja, jos olisi, niin silloin on kyse vastakkainasettelustatyössäkäyvien ja työttömien välillä. Meidän työelämässä olevien pitää ajatella työttöminä olevia, ja olla valmiita luopumaan jo saavutetuista eduistamme työllisyyden parantamiseksi. Sairausloman karenssipäivä, lomaltapaluuraha,pekkaspäivät, sunnuntailisät ja arkipyhät ovat muutama esimerkki asioista, joista meidän on oltava valmiita keskustelemaan. Taloustilanne on vakava ja siksi työmarkkinoita koskevassa keskustelussa ei saa olla pyhiä lehmiä, sanoo RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

Finlandsbilden oroar svenska riksdagsgruppen

Svenska riksdagsgruppen har i dag gjort nedanstående politiska uttalande.

Lue edellinen artikkeli

Pakolaiskysymyksessä tarvitaan solidaarisuutta ja vastuunkantoa

Varsinais-Suomen RKP kehottaa kaikkia maakunnan kuntia suhtautumaan pakolaisten vastaanottamiseen positiivisesti.

Lue seuraava artikkeli