Perussuomalaisten vaikutus lainsäädäntöön luo epäinhimillisiä tilanteita

Sipilän hallituksen kiristetty turvapaikkapolitiikka on saamassa niitä epäinhimillisiä seurauksia, joista RKP on hallitusta varoittanut.

Viimeksi eilen Österbottens Tidning kirjoitti irakilaisesta miehestä, joka häädettiin asunnostaan huolimatta siitä, ettei häntä voida lähettää takaisin kotimaahansa. Kunnat ja kolmas sektori joutuvat ottamaan sen vastuun, jota hallitus nyt pakoilee.

– Tämän irakilaisen turvapaikanhakijan tapaus on vain yksi jatkuvasti kasvavasta niin kutsuttujen paperittomien määrästä, jotka asetetaan täysin epäinhimilliseen tilanteeseen. Ihmisiltä kielletään asuminen ja palvelut ja heidät jätetään heitteille keskellä kylmintä talvea populismin ja perustavanlaatuisten ihmisoikeuksien totaalisen unohtamisen seurauksena, sanoo kansanedustaja Eva Biaudet.

Hallitus kiristi vuonna 2015 ulkomaalaislakia siten, että humanitäärinen turva ei enää ole oleskeluluvan myöntämisen peruste. Mitään ohjeistusta ei ole sille, mitä kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden kanssa, joita ei voida palauttaa kotimaahansa, tulisi tehdä. Vastuu sysätään nyt kunnille, joiden on luotava asumis- ja terveydenhuoltojärjestelmiä, jotta ihmiset eivät jäädy kuoliaaksi tai joudu rikollisten käsiin.

– Onneksi kaupunginjohtaja Kristina Stenman toteaa, että tämän yksittäisen tapauksen osalta Pietarsaaren kaupunki kyllä hoitaa tilanteen. Muille on muun muassa Helsingin kaupunki järjestänyt hätämajoitusta ja kirkko satojen vapaaehtoisten kanssa on avannut ovensa.

– Kuitenkin hallitus on nyt luonut ongelmallisen lainsäädännön ja sitten paennut vastuutaan. Ministeri Risikon tulisi ratkaista ongelmat ennen kuin hallitus sysää turvapaikanhakijat pimeisiin töihin tai ihmiskaupan uhreiksi. Missä on hallituksen vastuu?

Puoluejohtajilla erityinen vastuu yhteiskunnallisesta ilmapiiristä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson toteaa vuoden viimeisenä päivänä, etteivät Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini saati oikeusministeri Jari Lindström ole kommentoineet nuorisojärjestönsä vastenmielisiä videoita.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Pargas stad anställer: VALOMBUD inför kommunalvalet

SFP:s kommunorganisation i Pargas stad söker ett VALOMBUD för ungefär två månader fram till 9 april 2017. Arbetet sker på halvtid.

Lue seuraava artikkeli