Pohjanmaan RKP lähtee kuntavaaleihin vahvalla ehdokaslistalla

Pohjanmaan RKP toimitti yhteensä 494 ehdokassuostumusta viidessätoista kunnassa kuntavaaleihin.

– Ehdokasasettelu onnistui koronarajoituksista huolimatta usealla paikkakunnalla paremmin kuin aikaisemmin. Kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ei ole hävinnyt mihinkään, mikä on ilahduttavaa, sanoo piirin puheenjohtaja Johanna Holmäng.

RKP:llä on muun muassa Pietarsaaressa, Vaasassa ja Kaskisissa enemmän ehdokkaita kuin vuoden 2017 kuntavaaleissa. Myös puolueen nuorisojärjestö RKP-nuorten Pohjanmaan piiri on onnistunut ennätyksellisen hyvin ehdokashankinnassa. Tämän vuoden listalla olevat ehdokkaat edustavat enemmän monimuotoisuutta kuin koskaan ennen.

– Meille on tärkeää, että ehdokkaat heijastavat lähiyhteiskunnan väestöä. Olemme tehneet hyvää työtä tähän asti. Mutta vielä mahtuu ehdokkaita mukaan, piirin varapuheenjohtaja Henrik Antfolk sanoo ja viittaa siihen, että ehdokaslistoja on mahdollista täydentää toukokuuhun asti.

– Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia kentällä olevia jotka aktiivisesti ovat löytäneet ehdokkaita. Tästä tuntuu hyvältä jatkaa kampanjaa ja lopulta voittaa vaalit kesäkuussa, piirin varapuheenjohtaja Barbro Kloo sanoo.

Blomqvist: Tasa-arvotyötä tarvitaan edelleen

Tänään 8. maaliskuuta vietetään naistenpäivää. Voimme olla ylpeitä miten pitkälle Suomi on päässyt tasa-arvon saralla. Tästä voimme kiittää naisoikeusaktivisteja ja - organisaatioita heidän väsymättömästä työstään. Hallituksen selvä tavoite on tehdä Suomesta tasa-arvon johtava maa. Samalla on todettava, että pitkäaikaisia tasa-arvon haasteita löytyy vielä Suomessa, kuten palkkaerot ja naisiin kohdistuva väkivalta. Tasa-arvotyö on yhtä tärkeää vuonna 2021 kuin aikaisemmin.

Lue edellinen artikkeli

Sipoon RKP nimesi 17 uutta ehdokasta

Sipoon RKP on nimennyt 17 uutta ehdokasta kuntavaaleihin. Paikallisosaston ehdokaslistalla on nyt 43 sipoolaista kuntavaaliehdokasta.

Lue seuraava artikkeli