Porvoo sekä Raasepori ja Hanko mukaan työnvälityksen kuntakokeiluun

Valtioneuvosto päätti tänään laajentaa kuntakokeilua, jossa kuntien roolia työnvälityksessä vahvistetaan. Jo aikaisemmin kokeiluun valittujen kuntien lisäksi valtioneuvosto päätti sisällyttää kokeiluihin muun muassa Porvoon sekä Raaseporin/Hangon.

– Kuntien rooli työnvälityksessä vahvistuu. Haluamme, että mahdollisimman moni työllistyy ja nyt meidän on käytettävä kaikki keinot, jotta ihmiset löytävät töitä. Siksi tämä laajennettu kuntakokeilu on tervetullut, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

– Porvoo sekä Raasepori/Hanko ovat erinomaisia keskisuurten kuntien edustajia, joissa hallinto lisäksi toimii molemmilla kotimaisilla kielillä. Siksi on erittäin tervetullutta, että myös nämä kunnat ovat mukana kokeilussa, sanoo ministeri Thomas Blomqvist, joka istuu työllisyysasioiden ministerityöryhmässä.

Kunnat tulevat kokeilun puitteissa kokeilemaan eri työnvälityksen keinoja. Tuloksia arvioidaan kokeilu päätyttyä vuonna 2023.

Anna-Karin Tötterman asettuu ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajaksi

Turun RKP:n puheenjohtaja Anna-Karin Tötterman asettuu ehdolle piirinhallituksen varapuheenjohtajaksi.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Yksityistä sektoria tarvitaan täyttämään hoitotakuu

Palveluseteleitä tulisi käyttää koronakriisin aiheuttamien hoitojonojen purkamiseksi. Yleensäkin palveluseteleitä tulisi ottaa laajemmin käyttöön hallituksen sote-uudistuksen yhteydessä. Tätä mieltä on RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Lue seuraava artikkeli