Ramieza Mahdi asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa Pohjanmaalla

Rkp Pohjanmaa nimesi Ramieza Mahdi ehdokkaaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Mahdi on Vaasan kaupunginvaltuuston jäsen ja Svenska kvinnoförbundetin liittohallituksen jäsen. Mahdi on myös RKP:n integraatiopoliittisen valiokunnan jäsen.

– Minulle Suomi on aina edustanut demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta. Tämän säilyttämiseksi meidän kaikkien on tehtävä kovaa työtä ja uskallettava puhua siitä. Viime vuosien tapahtumat turvapaikkapolitiikan ympärillä ja Maahanmuuttoviraston toimet turvapaikka-asioissa ovat vahvistaneet haluni asettua ehdolle vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Ihmisoikeuskysymykset pitää taas nostaa politiikan keskiöön, Mahdi sanoo.

Mahdi on työskennellyt integraatio kysymysten parissa monta vuotta ja nämä asiat hän tulee myös nostamaan esille kampanjassaan.

Sopeutuminen yhteiskuntaan on toteutettava molempiin suuntiin. Maahanmuuttajien tulisi oppia uudesta maastaan ​​ja hyödyntää kaikkia demokraattisen yhteiskunnan tarjoamia mahdollisuuksia.Oikeuksien myötä velvoitteet tietysti seuraavat. Samalla suomalaisten pitäisi myös hyödyntää kaikkea mitä maahanmuuttajat tuovat mukanaan. Kulttuuri, kieli, työmenetelmät ja taidot löytyvät kaikista ihmisistä. Suomi on monikulttuurinen maa ja se tulee olemaan sitä myös tulevaisuudessa. Meidän on aika luoda Suomessa edellytykset kaksisuuntaiseen integraatioon.

Svemska kvinnoförbundetin hallituksen jäsenenä Mahdi on tehnyt työtä oikeudenmukaisen ja yhdenvertaisen Suomen puolesta.

– Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomen isoin ihmisoikeudellinen ongelma. Vaikka Suomi tulkitaan oikeudenmukaisena ja yhdenvertaisena maana, korkeat luvut naisista jotka kokevat parisuhdeväkivaltaa todistaa sen, että Suomessa on vielä paljon tehtävää. Haluan tehdä työtä oikeudenmukaisen ja yhdenvertaisen Suomen puolesta. Yhdenvertainen yhteiskunta on myös menestynyt yhteiskunta, Mahdi sanoo.

– Ramieza Mahdin myötä meillä on täydellinen ehdokaslista. Olen ylpeä kaikista ehdokkaista jotka ovat ehdolla ja haluavat rakentaa parempaa tulevaisuutta Pohjanmaalla ja muualla Suomessa. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen politiikka ja sen periaatteet tarvitaan nykypäivän Suomessa, piirin puheenjohtaja Martin Norrgård sanoo.

Pohjanmaan RKP on nimennyt ehdokkaakseen vuoden 2019 eduskuntavaaleissa:  Kari Harju, Anna-Maja Henriksson, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Leena Nikkari-Östman, Ramieza  Mahdi, Kenth Nedergård, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Nanna Rosengård, Niclas Sjöskog, Hans Snellman, Sari Somppi, Ulf Stenman, Joakim Strand jaMarjo Österdahl.

Jens Berg tähtää eduskuntaan

Mediaprofiili ja Hufvudstadsbladetin entinen päätoimittaja Jens Berg asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Berg (sit.) on ehdolla Uudellamaalla RKP:n listalla. Berg haluaa löytää uusia ratkaisuja Suomelle, jonka edistävänä voimana hän näkee koulutuksen, yrittäjyyden ja innovaatiot. Berg haluaa myös luoda vahvemman näkemyksen maan kaksikielisyydestä.

Lue edellinen artikkeli

Pysyvä oleskelulupa ulkomaalaisille korkeakoulusta valmistuneille

Joka vuosi noin 2 000 ulkomaalaista opiskelijaa suorittaa Suomessa korkeakoulututkinnon. Vain murto-osa heistä jää Suomeen tutkinnon suoritettuaan. Tämä on suurta resurssien tuhlausta, RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutz sanoo.

Lue seuraava artikkeli