Räsänen tuuliajolla

Kansanedustaja Stefan Wallin (RKP) torjuu sisäministeri Päivi Räsäsen (KD) tulkinnan YK:n ihmisoikeusjulistuksesta.

Kansanedustaja Stefan Wallin (RKP) torjuu sisäministeri Päivi Räsäsen (KD) tulkinnan YK:n ihmisoikeusjulistuksesta.

– Tämä on vääristetyin tulkinta mistä olen kuullut, sanoo Wallin.

Räsänen perusteli keskiviikkona Radio Helsingin haastattelussa puolueensa kielteistä kantaa samaa sukupuolta olevien parien avioliittoihin YK:n ihmisoikeuksien julistuksella vuodelta 1948.

Julistuksen artikla 16 todetaan näin: Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen.

Räsänen tulkitsee tämän niin, että ainoastaan miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto keskenään.

Wallin ihmettelee kuinka joku kykenee tulkitsemaan YK-julistusta näin syrjivästi. Julistuksen lähtökohta kun on ei-syrjivä. Eduskunnan lakivaliokunta äänestää huomenna kansalaisaloitteesta.

– Päivä ennen äänestystä Kristillisdemokraattien puheenjohtaja yrittää lyödä aloitteen kannattajia päähän YK:n ihmisoikeusjulistuksella, sanoo Wallin.

Hän toteaa, että YK-julistuksen lähtökohtana ovat yhtäläiset oikeudet.

– Tarkoittaako Räsänen, että kaikki muut pohjoismaat jotka ovat säätäneet tasa-arvoisen avioliittolain elävät ristiriidassa YK:n kanssa? Tietääkseni YK ei ole haastanut yhtään maata tämän takia ihmisoikeustuomioistuimeen. Eikä tulekaan, koska julistus ei millään tavalla poissulje avioliittoa kahden saman sukupuolen olevan henkilön välillä.

Wallin painottaa, että kysymys kahden saman sukupuolen olevan henkilön avioliitosta ratkaisee valtiot oman konstituution pohjalta. Hänen mielestä ei ole mitään hyväksyttävää perustetta käsitellä samaa sukupuolta olevia pareja eri tavalla.

Eduskunta äänestää kansalaisaloitteesta 28.11.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Stefan Wallin, 040-8391661

EU-stöd behövs för LNG-terminalerna

SFP:s Europaparlamentariker Nils Torvalds kommenterar gårdagens överenskommelse mellan Finland och Estland om hur man vill gå vidare med LNG-terminalerna i Finska viken.

Lue edellinen artikkeli

Anna Abrahamsson blir specialmedarbetare för Nils Torvalds

Abrahamsson har också tidigare arbetat som praktikant vid Torvalds stab.

Lue seuraava artikkeli