EU-stöd behövs för LNG-terminalerna

SFP:s Europaparlamentariker Nils Torvalds kommenterar gårdagens överenskommelse mellan Finland och Estland om hur man vill gå vidare med LNG-terminalerna i Finska viken.

– Det är bra att Finland och Estland äntligen kommit överens om hur man vill gå vidare. Nu gäller det att man får EU-stöd för projektet, som är av betydelse för hela EU:s energipolitik, säger Nils Torvalds.

Enda bekymret är att nuvarande EU-budgetram inte har så mycket budgetmedel i relation till den stora mängd bra projekt som finns runtom i EU. Konkurrensen om EU-budgetmedlen är alltså stor.

– Lite ironiskt är att EU:s statsministrar lagt mycket prestige på att banta EU:s budget främst för att det för dem hade ett viktigt symbolvärde att man skar ner. Men en konsekvens av de nedbantningarna är att betydligt mindre budgetmedel nu finns för dylika satsningar, säger Torvalds.

– Jag hoppas därför att Stubb och Roivas får stöd för sin generella linje inom ministerrådet då det är viktigt att budgetmedlen, då de är så begränsade, används där de gör mest nytta. Jag är helt enig med statsministrarna om att en sådan nytta är LNG-terminalerna i Finska viken, som inte enbart är viktigt för Ingå – utan för hela EU.

För mer information:

Mats Löfström, Specialmedarbetare åt Nils Torvalds, +32 489 320 479

Timfördelningen tryggar allmänbildande gymnasiet

Undervisningen i de andra inhemska språken fortsätter som obligatoriska ämnen, säger Carl Haglund

Lue edellinen artikkeli

Räsänen tuuliajolla

Kansanedustaja Stefan Wallin (RKP) torjuu sisäministeri Päivi Räsäsen (KD) tulkinnan YK:n ihmisoikeusjulistuksesta.

Lue seuraava artikkeli