Regionen Österbotten är ett framgångskoncept för hela Finland

– När jag nu under min österbottniska cykelturné möter företagare, lokalpolitiker och medborgare slås jag igen av den självkänsla, positivitet och företagsamhet som råder i Österbotten.

– Vare sig vi pratar växthusnäring, energikluster eller fiske finns det en framtidstro men samtidigt en oro för vart vi egentligen är på väg, både i Finland och Europa, säger Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) som denna helg cyklar igenom det österbottniska landskapet.

– I Finland har vi de närmaste åren stora strukturella utmaningar inom hälso- och socialvård, arbetsmarknad och ekonomisk tillväxt. För Österbotten gäller det att hålla ihop och tillsammans arbeta för en fungerande hälso- och socialvård på båda nationalspråken med individen i fokus. Lokalpolitiker bör undvika fokus på sin egen förträfflighet, makthunger eller röstningsområde och mera koncentrera sig på att se stora helheter. I det här fallet är ensam inte starkast utan tillsammans hålls man stark, menar Torvalds. Vad gäller den ekonomiska tillväxten är Nils Torvalds orolig för att både Finland och Europa sackar efter i innovativitet och industriell utveckling.

– Finland behöver en dynamisk industripolitik, så även Europa. Österbotten är en av de mest exportinriktade regionerna i Finland. Det som sker i energiklustret i Vasa är ett mycket gott exempel på vad kan åstadkommas och kunde vad kan implementeras i flera regioner i Finland. Det skulle verkligen behövas, understryker Torvalds.

Häpeällistä ettei lasten säilöönottoa vieläkään kielletä

Kansanedustaja Eva Biaudet on tyrmistynyt, ettei sisäministeriö ole vieläkään esittämässä kauan odotettua lapsen säilöönoton kieltoa

Lue edellinen artikkeli

Ett mänskligt, framgångsrikt Finland

Svenska folkpartiet presenterade idag ett utkast till ett nytt partiprogram.

Lue seuraava artikkeli