Rehn-Kivi: Kotihoidon työntekijöiden pysäköinti helpottuu

Pysäköinti kotihoidon tai vastaavien palveluiden työntekijöille helpottuu tästä päivästä alkaen. Uudet määräykset astuvat voimaan 1.6.2020 uuden tieliikennelain yhteydessä. Kansanedustaja ja eduskunnan sosiaali – ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi pitää lakimuutosta tervetulleena.

– Jatkossa kunnat voivat myöntää pysäköintilupia kotihoitoa varten. Kun pysäköinti sujuu nopeammin, jää enemmän tärkeää aikaa varsinaiseen kotihoitoon, Rehn-Kivi sanoo. 

Uudet määräykset mahdollistavat maksuttoman pysäköinnin ilman aikarajaa kunnan katupysäköintipaikoilla ja alueella, jossa pysäköinti muuten olisi kiellettyä. Tämä vaatii pysäköintitunnuksen, jonka kunta voi myöntää kotihoitajalle tai kotihoidon yritykselle.

– Väestön ikääntyminen lisää kotihoidon tarvetta tulevaisuudessa. On tärkeää, että myös lainsäädäntö pysyy mukana kehityksessä, jotta työskentelystä tulee mahdollisimman joustavaa, Rehn-Kivi sanoo.

Löfström ja Bergqvist vaativat kansainvälistä ratkaisua eristyneille merenkulkijoille

Arviolta noin sata suomalaista miehistön jäsentä ovat jääneet eristetyksi ympäri maailmaa, niin Amerikassa kuin Aasiassa, ulkomaisen lipun alla purjehtiviin aluksiin, joiden koronakriisin seurauksena eivät saa käydä satamissa.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Lapset, nuoret ja yrittäjyys neljännen lisätalousarvion keskiössä

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia päätöksiä. Hallituksen neljäs lisätalousarvio, yhteensä 5,5 miljardia euroa, on historiallinen paketti, jonka tarkoituksena on vahvistaa uskoa maamme tulevaisuuteen ja vähitellen alkaa jälleenrakentaa koronaepidemian aiheuttamia vahinkoja, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Panostamme määrätietoisesti infrahankkeisiin, jotka sekä kasvattavat kilpailukykyä ja työllisyyttä että edistävät ilmaston kannalta hyviä tulevaisuuden ratkaisuja. Panostamme selkeästi lapsiin ja nuoriin, jotta voimme pienentää epidemian negatiivisia vaikutuksia.

Lue seuraava artikkeli