Rehn-Kivi: Nyt tarvitaan ennaltaehkäiseviä toimia

– Ajoissa toimiminen säästää toisesta, kalliimmasta päästä.

– Ajoissa toimiminen säästää toisesta, kalliimmasta päästä.
Tätä perussääntöä kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) painotti kun eduskunta tänään keskusteli julkisen talouden suunnitelmasta 2020–2023.

– Ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat tarpeen mielenterveysongelmien ja lapsiköyhyyden torjumiseksi.
Rehn-Kivi totesi, että maamme ikärakenne ei ole suotuisa, joten pitkällä aikavälillä tarkasteltuna taloudessa on suuri kestävyysvaje. Hänen mukaan ikäihmiset on kuitenkin nähtävä resurssina.

– Heillä on paljon elämänkokemusta, josta voi olla hyötyä yhteiskunnalle myös eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Siksi meidän tulisi vakavasti pohtia eri vaihtoehtoja, joilla työn vastaanottamisesta saisi tehtyä nykyistä houkuttelevampaa, kuten esimerkiksi osa-aikatyön vastaanottaminen.

Rehn-Kivi sanoo, työelämää tulee kyetä uudistamaan myös erilaisilla kokeiluilla. RKP suhtautuu myönteisesti määräaikaisiin työllistämiskokeiluihin.

– Voisimme esimerkiksi luopua työvoiman tarveharkinnasta joillakin kokeilualueilla tai tietyillä aloilla, joilla työvoimasta on eniten kysyntää. Kokeilu voisi kohdistaa mikroyrityksiin, joilla on potentiaalia työllistää.

Ympärivuorokautisen päivystyksen jatkuminen Pietarsaaressa on ilouutinen koko seudulle

Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti tiistaiaamuna, että perusterveydenhuollon ympärivuorokautinen päivystys voi jatkua Pietarsaaressa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Perusterveydenhuollon päivystyksen poikkeusluvat ovat voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Lue edellinen artikkeli

Tulevaisuusvaliokunta vierailee Vaasassa

Kansanedustaja Joakim Strand (r.) on puheenjohtajan ominaisuudessa kutsunut eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan Vaasaan. Tulevaisuusvaliokunta on aikaisemmin syksyllä tutustunut tutkimuskeskus CERNiin Sveitsissä, mutta valiokunnan ainoa virallinen kotimaanmatka suuntautuu Vaasaan.

Lue seuraava artikkeli