Rehn-Kivi huolissaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevista

Inkomstnivån har generellt sett stigit i vårt land, men trots det har bland annat barnfattigdomen stigit och situationen för pensionärerna har försämrats under denna regeringsperiod.

Vaikka yleinen tulotaso on noussut, samanaikaisesti lapsiperheiden köyhyys on lisääntynyt ja eläkeläisten asema heikentynyt tämän hallituskauden aikana.

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi peräänkuuluttaa siksi lisäpanostuksia niin lapsilisän yksinhuoltajakorotukseen kuin takuueläkkeen ja kansaneläkkeen nostoon ensi vuoden talousarvioesityksessä. Rehn-Kivi painotti tämän päivän talousarviokeskustelussa yhteiskuntamme kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ja kuinka tärkeää on, että heitä ei unohdeta.

– Lapsiköyhyys on kaikkein yleisintä yksinhuoltajaperheissä ja joka viidennellä yksinhuoltajaperheellä on vaikeuksia jokapäiväisen taloudenpidon kanssa. Yksinhuoltajakorotusta nostamalla ja poistamalla yksinhuoltajakorotuksen ja toimeentulotuen epäreilun yhteyden voimme parantaa useiden lapsiperheiden arkea. Ei voi olla niin, että samalla kun korotetaan yhtä tukea, niin leikataan toisesta. Meidän on pidettävä huolta siitä, että huolehdimme yhteiskuntamme heikompiosaisista inhimillisellä tavalla, Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi keskusteli tänään myös Invalidiliiton sekä Näkövammaisten liiton edustajien kanssa uudesta vammaislaista.

– Tämä laki on selkeä parannus vammaisten henkilöiden asemaan maassamme. Olisi erityisen tärkeää, että ehtisimme hyväksyä tämän kaivatun lakiuudistuksen vielä tämän eduskuntakauden aikana, Rehn-Kivi sanoo.

Näiden asioiden lisäksi Rehn-Kivi painotti myös rokotusvalistuksen sekä työpaikkahyvinvoinnin tärkeyttä.

Blomqvist: Suomen korkea sähkövero ei houkuttele datakeskuksia

Korkeasta sähköverosta on muodostunut este datakeskusten perustamiselle Suomeen.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson och Adlercreutz: Klimatdokumentet visar att allt fler partier tar klimatförändringen på allvar

– Det är viktigt att vi har kunnat enas om ett gemensamt dokument och om målet att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader, säger SFP:s partiordförande och riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.

Lue seuraava artikkeli