Rehn-Kivi: Soteuudistuksella panostetaan hyvinvointiin

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu hallituksen esityksestä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiselle. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi alleviivasi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa, että uudistusta edelleen tarvitaan toimivien hoitoketjujen turvaamiseksi, ja jotta potilaalle voidaan turvata oikea hoito oikeaan aikaan.

– Kun sosiaali- ja terveydenhoito on saman katon alla, ja tämän lisäksi erikoissairaanhoito on samassa organisaatiossa, annetaan paremmat edellytykset tarjota potilaalle heti oikeanlaista hoitoa, Rehn-Kivi sanoo.

Ryhmäpuheenvuorossa Rehn-Kivi nosti esille rahoitusmallin, jota on muutettu RKP:n edellyttämään suuntaan. Malli ottaa nyt paremmin huomioon kaksikielisten palveluiden rahoituksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen.

– Rahoitusmalli on edelleen terveperusteinen, mutta huomioi nyt paremmin ne hyvinvointialueet, joissa on terveempi väestö. RKP on aina alleviivannut, että kaksikielisillä alueilla, isoilla kaupungeilla ja isoilla kasvukeskuksilla on erityisiä tarpeita, joita ei saa laiminlyödä, Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi painottaa myös, että erillisratkaisu, jota nyt ehdotetaan Uudellemaalle, on välttämätön lähidemokratian ja asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksien turvaamiseksi.

Kaikki Uudenmaan kunnat ovat kannattaneet tätä mallia, jossa Uusimaa jaetaan viiteen hyvinvointialueeseen. Erillisratkaisu tulee helpottamaan valmistelua ja uudistuksen toteuttamista koko Uudellamaalla, Rehn-Kivi sanoo.

Bergqvist: Rahaa uudelle Kirjalansalmen sillalle tarvitaan nyt!

Maanantaina ELY-keskus ilmoitti uusista rajoituksista Paraisten Kirjalansalmen sillalle, sillan huonon kunnon vuoksi. Tällä hetkellä nopeusrajoitus on 70 km/h, ja vain yksi raskas ajoneuvo saa kerrallaan ajaa sillan yli. Uusi nopeusrajoitus on 50 km/h, ja raskaille ajoneuvoille asetetut rajoitukset pysyvät voimassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) suhtautuu ELY-keskuksen rajoituksiin erittäin vakavasti.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Työllisyysasteen nosto avainasemassa – rakenteellisia uudistuksia tarvitaan

Meidän on pidettävä talous käynnissä ja noustava koronapandemian aiheuttamalta aallonpohjalta, sanoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz eduskunnan palautekeskustelussa vuoden 2021 budjetista.

Lue seuraava artikkeli