RKP esittää epäluottamusta hallitukselle

Hallituksen työmarkkinauudistukset jäivät kesken.

RKP ei osallistu SDP:n, Perussuomalaisten, Vihreiden ja Vasemmistoliiton tekemään välikysymykseen. Samalla RKP katsoo, että hallitus on epäonnistunut työmarkkinoiden uudistamisessa ja tulee siksi esittämän oman epäluottamuslauseensa hallitusta kohtaan.

– Välttämättömät työmarkkinauudistukset jäivät  tältä hallitukselta tekemättä. Esimerkiksi perhevapaauudistuksen tarve ei ole kadonnut minnekään.  Tiedämme myös, että moni yritys kärsii osaavan työvoiman pulasta. Miksi hallitus ei poista ulkomaisen työvoiman tarveharkintaa, vaikka se tiedostaa ongelman. Näiden uudistusten tekeminen jää nyt seuraavalle hallitukselle, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson

– Uudet työpaikat syntyvät pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Paikallisen sopimisen mahdollistaminen nykyistä laajemmin helpottaisi henkilöstön palkkaamista pienempiin yrityksiin. Olisi myös tärkeä luoda täysin uudenlaista keskustelukulttuuria työpaikoille Siksi on pettymys, että tässä ei onnistuttu tällä vaalikaudella, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist. 

RKP:n mukaan on tärkeä, että hallituksen kehysriihessä tekemien linjausten perustuslainmukaisuus arvioidaan tarkasti.

– On tärkeä luoda nuorille paremmat mahdollisuudet työllistyä,  mutta työsuhdeturvan on luonnollisesti noudatettava kansainvälisiä sopimuksia ja perustuslakia.

Rehn-Kivi: Sotaveteraaneille voi nyt tarjota maksutonta pneumokokkirokotetta

Pneumokokkirokotteiden lahjoittaminen sotiemme veteraaneille olisi konkreettinen tapa edistää veteraanien terveyttä ja osoittaa kunnioitusta heitä kohtaan.

Lue edellinen artikkeli

Thomas Blomqvist: Suomalaisten liikkumattomuus maksaa

Panostukset liikuntaan maksavat itsensä takaisin.

Lue seuraava artikkeli