RKP ja Kokoomus solmi vaaliliiton Sastamalassa

Lauantaina 13.2.2021 Kokoomuksen Sastamalan Kunnallisjärjestö ry allekirjoitti Svenska folkpartiets Samkrets r.f. kanssa vaaliliittosopimuksen, joka on voimassa toistaiseksi. RKP asettaa kuntavaaleissa Sastamalassa yhden ehdokkaan ja muodostaa vaaliliiton Kokoomuksen kanssa. Vaalien tuloksen mukaan Kokoomus ja RKP muodostavat yhteisen valtuustoryhmän.

RKP:n kuntavaaliehdokas Sastamalassa on KTM Wilhelm von Nandelstadh. Hän on muuttanut joitakin vuosia sitten Sastamalaan.  von Nandelstadh on kotoisin Helsingistä. Nämä vaalit ovat hänen ensimmäiset, joissa hän on ehdokkaana. Politiikka ei kuitenkaan ole ihan vierasta, sillä hän on ollut mm. RKP:n puoluevaltuuston jäsen.

. Haluan omalta osaltani myös tuoda Sastamalaan positiivisuutta ja tulevaisuuden uskoa muutoksen ja kehittymisen kautta, sanoo von Nandelstadh.

– Yksi Sastamalan haasteista on luoda mielenkiintoisia edellytyksiä teollisuuden investoinneille. Lisäksi on hyvin tärkeätä varmistaa, että nuoriso voi hyvin ja siten myös jää Sastamalaan tai palaa Sastamalaan opintojen jälkeen, von Nandelstadh jatkaa.

Vaaliliiton allekirjoitustilaisuudessa Toivonkulmassa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jukka Pusa sanoi, että vaaliliitto RKP:n kanssa on luonteva ensinnäkin siksi, että molemmat puolueet ovat arvoliberaaleja ja toiseksi Pirkanmaalla Tampereella Kokoomuksella on jo pitkät perinteet vaaliliittoyhteistyöstä RKP:n kanssa. 

Kansanedustaja Arto Satonen totesi, että kevään kuntavaalit ovat ensimmäiset nykyisen Sastamalan aikana, joissa RKP on edustettuna ja ainakaan kymmeniin vuosiin ei puolueella ole ollut ehdokasta  Sastamalan perustajakunnissa.  Arto Satonen toimii Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana ja odottaa, että tämä vaaliliitto on merkittävä lisä sastamalalaiseen kuntapolitiikkaan.

Thomas Blomqvist: Perhevapaauudistus on tärkeä askel kohti tasa-arvoista vanhemmuutta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist pitää perhevapaauudistuksen etenemistä positiivisena asiana. Hallituksen esitys uudistukseksi esiteltiin tänään.

Lue edellinen artikkeli

Strand: Elvytyspaketti tuo Suomelle uusia mahdollisuuksia

Suomelle ja koko Euroopalle on elintärkeää saada talous takaisin jaloilleen. Tätä painotti kansanedustaja Joakim Strand (RKP) Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa välikysymyskeskustelussa Suomen osallistumisesta EU:n elpymispakettiin tiistaina.

Lue seuraava artikkeli