Strand: Elvytyspaketti tuo Suomelle uusia mahdollisuuksia

Suomelle ja koko Euroopalle on elintärkeää saada talous takaisin jaloilleen. Tätä painotti kansanedustaja Joakim Strand (RKP) Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa välikysymyskeskustelussa Suomen osallistumisesta EU:n elpymispakettiin tiistaina.

– Elpymispaketti tarjoaa ulospääsyn koronavirusepidemian aiheuttamasta noidankehästä. Paketin on tarkoitus luoda uutta kasvua ja uusia työpaikkoja, mutta myös vahvistaa luottamusta Euroopan talouteen, sanoo Strand.

Ryhmäpuheessaan Strand korosti, ettei maiden välisestä kovasta kilpailusta, sekä maailmanlaajuisesti että Euroopassa, puhuta riittävästi.

– Erityisesti maailmanlaajuisissa konserneissa käydään jatkuvaa taistelua siitä, tehdäänkö esimerkiksi tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa esimerkiksi Suomessa, Italiassa, USA:ssa vai Kiinassa. Suomelle on erityisen tärkeää, että harjoitamme sellaista elinkeinopolitiikkaa, jolla turvataan maailmanlaajuisten konsernien toimintaedellytykset Suomessa, toteaa Strand.

– Muun muassa talousvaliokunta ja tulevaisuusvaliokunta ovat eri yhteyksissä korostaneet, että Suomen tulee määrätietoisesti pyrkiä johtavaan rooliin kestävän tulevaisuuden rakentamisessa kehittämällä erityisesti energia- ja ympäristöteknologian systeemitason suunnittelu-, kehitys-, tutkimus- ja liiketoimintaosaamista, Strand jatkaa.

RKP ja Kokoomus solmi vaaliliiton Sastamalassa

Lauantaina 13.2.2021 Kokoomuksen Sastamalan Kunnallisjärjestö ry allekirjoitti Svenska folkpartiets Samkrets r.f. kanssa vaaliliittosopimuksen, joka on voimassa toistaiseksi. RKP asettaa kuntavaaleissa Sastamalassa yhden ehdokkaan ja muodostaa vaaliliiton Kokoomuksen kanssa. Vaalien tuloksen mukaan Kokoomus ja RKP muodostavat yhteisen valtuustoryhmän.

Lue edellinen artikkeli

Celinda Nordqvistista Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin uusi ahvenanmaalainen erityisavustaja

Ahvenanmaalaiset yhteistyöpuolueet ovat päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että Celinda Nordqvist esitetään Nils Torvaldsin uudeksi Ahvenanmaan erityisavustajaksi. Nordqvistin kotipaikka on Jomala, hänellä on tutkinto Eurooppa-opinnoista Maastrichtista ja työkokemusta Suomen pysyvästä edustustosta EU:ssa sekä konsulttiyritys Bureau Brussels BVBA:sta.

Lue seuraava artikkeli