RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Päijät-Hämeessä

Kokoomus ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP) ovat solmineet vaaliliiton Päijät-Hämeessä tammikuun 2022 hyvinvointialueen vaaleihin.

Puolueet asettavat yhdessä täyden listan ehdokkaita, yhteensä 86 ehdokasta. RKP asettaa vähintään 3 ehdokasta ja kokoomus noin 83 ehdokasta.

– Vaaliliitto tukee porvarillista yhteistyötä ja molempien puolueiden tavoitteita hyvinvointialueen vaaleissa. Vaaliliiton solmineille puolueille on tärkeää, että palvelut järjestetään niin, että ihmiset pääsevät hoitoon ja saavat hoivaa ja apua silloin kun sitä tarvitaan. Jonoissa odottamalla tai hallinnon rakenteissa ei parane kukaan. Puolueille on myös tärkeää, että palveluja voi jatkossakin tuottaa yksityiset ja ns. kolmannen sektorin toimijat julkisen toimijan rinnalla.

Suomessa on tuhansia yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä, jotka tuottavat terveys- ja hoiva- ja tukipalveluja, sanoo Hämeen kokoomuksen puheenjohtaja Miia Antin.

– Uuden aluevaltuuston tehtävä on päättää ”lähellä sinua” olevista sosiaali- ja terveyspalveluista, joita jokainen meistä tarvitsee jossain vaiheessa, elämämme varrella. Meidän tulee nyt saattaa tietoa äänestäjille, jotta mahdollisimman moni käyttää äänioikeuttaan tammikuussa 2022, sanoo Hämeen RKP:n puheenjohtaja Pia Tyyskä.

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän saakka nimennyt 42 ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet: Maahanmuuttoa ja ihmisoikeuksia ei tule erottaa toisistaan EU:ssa.

– Muuttoliike vaikuttaa moniin yhteiskunnan hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyviin tekijöihin, totesi kansanedustaja Eva Biaudet ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheessa valtioneuvoston EU-selonteosta keskiviikkona.

Lue seuraava artikkeli